Change! 2020 – Fagfornyelsen og digitale ressurser

London 21. – 24. januar 2020

Vi arrangerer Change! for sjette år på rad og denne gangen setter vi fokus på hvordan digitale verktøy vil være med på å realisere Fagfornyelsen. Nytt i år er at skoleeier/skoleledelsen er invitert til å ta med seg nøkkelpersonale når det kommer til arbeid med skoleutvikling. Konferansen passer også godt for politikere som skal jobbe med skole.

Fagfornyelsen
Skole-Norge står foran spennende tider i en verden i stadig raskere endring. Fagfornyelsen banker på døren og Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner uttalte i sitt brev til Skole-Norge i 2018 at arbeidet med å fornye læreplanverket skal føre til endret praksis i klasserommet. Vi ser allerede konturene av den retningen LK20 vil gi når læreplanverket ferdigstilles i 2020 og det ligger en forventning i luften om at skoler skal utvikle seg og pedagogisk praksis endres for økt læring.  Men hvordan ser veien til endret praksis ut?

Mange vil mene at Fagfornyelsen ikke lar seg realisere uten god pedagogisk bruk av digitale verktøy.  Fagfornyelsen og god digital praksis bør derfor jobbes med parallelt.  Med god digital praksis, blir veien til Fagfornyelsen vesentlig kortere.

Change! 2020
Change! byr på spennende foredragsholdere og fremoverlente kollegaer. Sammen ser vi med et globalt blikk på hvordan skoleledelse, dybdelæring og profesjonsfellesskapet kan bidra til at Skole-Norge lykkes med å bruke digitale verktøy til å skape fremtidens skole. Faglige innspill og workshops med hands-on aktiviteter vil gi deg en dypere forståelse for hvordan Fagfornyelsen kan innføres på din skole.

På programmet vil du i tillegg til spennende konferansedagen være med på skolebesøk og besøk til verdens største EdTechmesse – BETT.

Vi har nå solgt alle rom på hotellet vårt. Om du allikevel ønsker å være med kan vi forsøke å finne rom til deg i nærheten.

Program

Tirsdag, 21. januar

20.00 Velkomstdrink og middag

Onsdag, 22. januar

09.00 Velkommen Erling Grønlund
09.15 Fagfornyelsen og digital kompetanse.  Hvordan henger dette sammen? Erik Westrum
10.30 Fra overflatelæring til dybdelæring med digitale verktøy (praksisrettet) Frode Sømme
11.20 Mingle, kaffe og noe å bite i
11.40 Fremtidens læring i lys av fagfornyelsen og digitalisering Yngve Lindvig
13:00 Lunsj
14:00 – 16:30 Workshop – skap og lær i fremtidens skole:  «Hands on».  Rundløype innom flere stasjoner (VR, AR, interaktiv adaptivitet, matematikk, skaperverksted og koding) Linn Kleiva Rokne
20:00 Middag

Torsdag, 23. januar

07.30 Oppmøte utenfor hotellet
07.45 Avreise fra hotellet
09:00 Skolebesøk
12.00 – 16.00 Besøk på Bett

Fredag, 24. januar

09.00 Education Learning Communities in The 21st. Century Louise Stoll
10.30 Mingle, kaffe og noe å bite i
11.00 Workshop: Hva kan kollektiv læring i fremtidens skole være?  Hvordan ledes endring rettet mot fagfornyelsen? Jarl Inge Wærness, Tore Skandsen
12.30 Avslutning – et skråblikk på Change! 2020 Kjell Atle Halvorsen
13:00 Lunsj
14:00 Programslutt

I hjertet av London

Denne gangen avholder vi konferansen midt i sentrum av London.

  • Oxford Street – 1 min gange
  • Oxford Circus og Regent Street – 12 min gange
  • British Museum – 2 min gange
  • Covent Garden Market – 7 min gange
  • The London Eye – 16 min gange

Inkludert

  • Tre overnattinger rett ved Oxford street på Radisson BLU Edwardian Bloomsbury Street eller søsterhotellet Radisson BLU Edwardian Kenilworth (rett over gaten fra hverandre)
  • Transport til alle arrangementer
  • Frokost og lunsj alle dager
  • To fellesmiddager
  • To konferansedager med Rikt og spennende foredragsholdere