Når en skal tilrettelegge for elevenes læring er det greit å ha i bakhodet at noe har endret seg de siste 5-10 årene. Unge omgås den digitale virkeligheten med en annen selvfølgelighet enn voksne.

Da min sønn for et par år siden startet med å spille gitar gjorde jeg meg klar. Jeg hadde lært av bestefar og var nå klar til å la kompetansen bevege seg nedover arverekken. Men den gang ei! Jeg ble resolutt avsatt til fordel for Youtube. Heldigvis, får jeg kanskje si. I dag overgår han meg mange ganger.

Vi er midt inne i et samfunn som er kraftig i endring. Informasjon er sekunder unna – uansett hvor vi er. Prøv i klassen å si feil høyde på Galdhøpiggen, det tar ikke mange sekundene før man blir korrigert fra et lyst hode med fingeren på Wikipedia (2469m forresten). I gamle dager, den gang jeg vokste opp avtalte vi kino et par dager fram i tid. Den som i dag ikke har konto på de riktige sosiale mediene får ikke bli med…

Connect, enkelt og vennlig.

Elevene trenger verktøy som reflekterer denne ”nye” virkeligheten. Fra en rekke hold har det blitt pekt på manglende balanse mellom skolens tilbud og den digitale virkelighet som elevene forholder seg til utenfor.
Senter for IKT i Utdanningen er en av flere som reiser spørsmålet om tilbudet inkludert i de tradisjonelle LMSene er egnet til å motivere elever til læring og samarbeid (se f.eks Monitor). I denne sammenheng er det spennende at samme senter har vist interesse for Connect og har tatt Connect i bruk i et av sine prosjekter ute i skolen.

Når RIKT AS går inn i et prosjekt er det spesielt viktig for oss å understøtte skolens mål. Dernest ser vi på behovene og hvordan disse kan løses på beste måte. Dersom eksisterende verktøy er de som er best egnet for å fremme læring, så er dette en viktig erfaring å bygge videre på. Dersom det er mangler i eksisterende verktøy så er det likeledes viktig at vi kan få erfaring med alternativer slik at vi blir i stand til å tilby våre elever det beste.

Vi har med vilje IKKE sett på noen av de tradisjonelle LMSene når vi har utviklet Connect. Vi har tvert imot rettet blikket ut i samfunnet og sett på hvilke verktøy som foretrekkes av brukerne (også lærere) selv. Så jobber vi med å legge til rette for at elevene skal få muligheter som de kjenner igjen og som de derfor raskt blir fortrolige med. Vi baker inn all den kompetansen som vi har som krevende og avanserte mobilbrukere i over 12 år.

Connect er bygget på en teknologisk plattform som tillater rask tilpasning. Vi har flere ganger fått tilbakemelding fra brukerne som kort tid etter har blitt implementert.
Connect framstår i dag i versjon 1.7, og nye versjoner kommer forholdsvis hyppig.

Dersom du er interessert i å finne ut mer om Connect så kan du laste ned dette dokumentet som forteller mer.

Vi ser fram til å høre fra deg!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.