, , , , ,

Dagens tips: ThinkBook, en annerledes app

I min jakt på den ultimate notat appen har jeg nå kommet til ThinkBook. Denne er spesiell, og jeg likte den umiddelbart, så godt at jeg lager en egen post på den. Men la det være sagt med en gang, denne appen er forholdsvis smal – den gjør ikke så mye annet enn å organisere dine tanker og ideer. Men der er den helt konge! Appen er fortsatt bare i versjon 1.0.1, og jeg håper at framtidige versjoner byr på mulighet til å sette inn lenker, bilder og formatere tekst.. Jeg vil anbefale deg å se stortesten av notatapper. Her er det i skrivende stund testet 7 forskjellige apper, og flere kommer til fortløpende.
ThinkBook har et anvendelsesområde som er rimelig bredt, fra enkel prosjektplanlegging til å skrive lange notater. Dersom du ikke har noen oppgaveplanlegger kan det hende at du ender opp med denne, selv om jeg ville anbefale en som støtter GTD. Men det kan også godt hende at du aldri kommer i gang. Grensesnittet er nemlig en smule uvanlig. Det samme gjelder logikken som appen er bygget rundt.
Thinkbook er så visst ingen tekstbehandler. Du kan gjerne skrive lange avhandlinger, men her er ikke mulighet for å formatere teksten på noen måte. Den vil nok fungere langt bedre til å lage disposisjon til skoleprosjektet eller samle og organisere tanker til en doktoravhandling.
Her er det ikke mulig å sette inn bilder eller figurer. Ingen støtte for tegning, håndskrift, lenker eller lydnotater. Den er faktisk ikke noe god på dele heller. Eneste måte å få noe ut av denne appen på er å lagre txt til Dropbox :(

Klikk for større bilde.

Ja, jeg hører spørsmålet ditt – hva er det da den kan!??
Appen har en søkefunksjon som er nydelig, og en måte å organisere dine notater på som åpner spennende muligheter! La meg forsøke å forklare hvordan dette fungerer:
Du har følgende objekter tilgjengelige og kan sette dem inn hvor du måtte ønske:
Bok
Side
Notat
Prosjekt
Todo
Spørsmål, med svar

Dersom du for eksempel starter med en bok, kan du sette inn så mange bøker i denne som du vil, og sider der det måtte passe. Tenk deg følgende. Du åpner boka. Der bestemmer du selv hva som skal møte deg. Nye bøker (kapitler), notater, spørsmål som du ønsker svar på, todos enten alene eller ordnet som del av et prosjekt. Du kan sette inn hvilket som helst av objektene hvor som helst! Se bildet så skjønner du kanskje (trykk for større versjon)
Nøkkelen til å forstå denne appen er flippen på høyre side av skjermen. Fra denne setter du inn objektene. Dersom du ønsker å flytte noe drar du det ut til flippen, og så inn igjen på ønsket sted, side eller bok. Det gir en fleksibilitet som er vanskelig å forklare, men det er kult.
Søkefunksjonen er også svært kraftig. Du kan tagge ethvert objekt etter eget ønske. Dette kan du bruke som filter i søk. Du kan begrense søkene innenfor side, bok eller alle bøker. Du kan også kjøre egne søk for oppgaver (todo)! Det betyr at du kan liste opp alle oppgavene dine på et sted, uansett hvor de egentlig måtte befinne seg. Også her kan du benytte filtering med f.eks tagger (jobb, husarbeid osv). Den samme muligheten gjelder også for spørsmål.

Noe av det som er så spennende med iPad er alle de applikasjonene som tilbys. Det gjør det mulig å nærme seg en type oppgave fra så mange forskjellige sider, slik at det passer for deg, den måten som du tenker og organiserer deg. ThinkBook er kanskje ikke applikasjonen for massene, til det er den litt for spesiell, men du som finner nytte av den vil nok raskt bli avhengig. Jeg gleder meg til å se hva som kommer i framtidige versjoner!

Se stortest av notat-applikasjoner her. 7 forskjellige er testet så langt.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.