,

Erfaringer fra Bøler Aktivitetsskole

Bøler Aktivitetsskole har gjort en satsing med iPad i læringsstøttende arbeid. De engasjerte Rikt for å være med fra start, og Erling hos oss har fulgt dem tett  gjennom et prosjekt hele denne våren. Etter 5mnd i full produksjon er det på tide å dele litt erfaringer. Nina Liholm som er inspektør og ansvarlig for aktivitetsskolen har svart på noen spørsmål fra oss. Leser du videre kan du se hva hun har å fortelle.
Bøler føyer seg inn i rekken av fler og fler Oslo-skoler som satser på iPad. Etter hva RIKT kjenner til er det fra august minst 7 stk ulike prosjekter i hovedstadens grunnskoler med litt størrelse. Langt fler har et mindre antall på utprøving. Det rører seg i hovedstaden.

Hvilken nytte gir iPad i SFO sammenheng slik du ser det?

For at elever skal nå målene i kunnskapsløftet kreves det at det jobbes med grunnleggende ferdigheter i alle fag. Lesing, skriving, regning, uttrykke seg muntlig og digitale ferdigheter. Aktivitetsskolen i Oslo har fått en egen Oslostandard der det legges vekt på at Aktivitetskolen skal i samarbeid med skolen gi elevene en helhetlig hverdag og støtte opp med læringsstøttende arbeid. I vår brukerundersøkelse har vi positiv fremgang på alle punkter, men vi så at vi ligger litt under ønsket resultat på punktet:
I hvilken grad opplever du at Aktivitetsskolen bidrar til ditt barns faglige utvikling?

Det var dette vi startet med som utgangspunkt. Hvordan kan Aktivitetsskolen drive læringsstøttende arbeid for å fremme barns faglige utvikling på skolen.

Aktivitetsskolen har en stram tidsramme der måltid og aktiviteter skal gjennomføres på kort tid. iPad er intuitivt for barna. De tar det kjapt og iPad er alltid klar. Det er lite venting for å logge seg på og du kan ta den i bruk hvor som helst i lokalet.

Dette er en viktig ting i en hektisk hverdag.
Ved å ha et slikt verktøy er det gøy og lettvint å drive læringsstøttende arbeid med alle de funksjonene iPad har.

Både store og små føler mestring i prosessen og de får kjapt delt produktene sine med hverandre. Det har vært et løft for Bøler Aktivitetsskole, for både store og små.

Hvordan vil du beskrive de viktigste gevinstene du ser så langt?

De viktigste gevinstene så langt er ansatte som føler mestring i arbeid med barna og synliggjøringen av det læringsstøttende arbeidet. Det lages mål for hver økt tatt ut fra læringsplanen til lærerne.
Vi ser en rød tråd gjennom dagen og ukene og samarbeidet mellom skole og Aktivitetsskole er tettere.
Vi har fått fornøyde brukere. Foresatte er imponerte over arbeidet vi gjør og elevene lærer mye nytt og spennende på iPaden.
Ikke minst stoltheten over egen arbeidsplass og at det har hevet statusen på Aktivitetskolen. Vi vet at samfunnsutviklingen krever barn med gode digitale ferdigheter og vi vet vi er med på å gi elevene på skolen digitalkompetanse og øver på de grunnleggende ferdighetene.

Hvilke utfordringer har dere møtt på?

Utfordringer vi har støtt på er tiden. Men etter å ha sett på organiseringen av uken, omorganisert bemanningen og endret på andre aktiviteter, har vi klart å finne faste tidspunkter til læringsstøttende arbeid.

Hvilken forskjell har det gjort å få hjelp fra RIKT i implementeringen?

Uten RIKT hadde vi ikke vært der vi er i dag. Å få kursing, veiledning og tett oppfølging av RIKT har vært en suksessfaktor for oss.
Erling Grønlund, med sin kunnskap og formidlingsevne har gitt oss trygghet, mestringsfølelse og ny kunnksap i hvordan vi på en enkel og morsom måte kan støtte opp under opplæringen til elevene. Vi har også blitt med i Connect, noe som gjør delingen av planleggingen vår lettere.

Dere er også i gang med å integrere daglig materiale laget med iPad med informasjonstavler mot foreldre. Hva håper dere å oppnå med dette?

Dette skal være et verktøy i vår kommunkasjon med foresatte. Tanken er at det skal bli en bedre informasjonsflyt til våre brukere og vi får vist og dokumentert arbeidet vi gjør på en mer hensiktsmessig og tidsriktig måte. Tavlene skal også brukes for at elevene skal kunne få erfaringen med å innhente informasjon i hverdagen.

Andre artikler:

Erfaringer fra Vesterøy skole
Erfaringer fra Bekkelaget skole
Musikkprosjektet i Skedsmo kommune
Erfaringer fra Sonans VGS
Erfaringer fra Svarholt skole
NKUL oppsummert (med RIKT øyne)
RIKT lanserer Connect

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.