Gjesteinnlegg: Innføring av læringsbrett i Karlsøy kommune!

Vi har vært så heldige å få noen ord fra Karlsøys pedagogiske IKT-veileder Leif-Wiggo Ditlefsen! Han deler sine tanker om oppstarten de har hatt i kommunen. Karlsøy kommune har endelig kommet så langt at de kan dele ut læringsbrett til alle elevene fra 1. til 7. trinn. Les hva Ditlefsen har å si om oppstarten! 

Veileder fra Rikt, Linda, på Hansnes skole

Prosessen har vært lang fra å få politisk gjennomslag for en slik satsing og frem til i dag, hvor vi har startet kompetanseheving av lærerne sammen med Rikt. Bakgrunnen for denne satsingen har mange elementer. Alt fra et ønske om å kunne digitalisere kommunale tjenester til et ønske om å kunne skape en skole som tar i bruk nye undervisningsmuligheter gjennom digitale verktøy. Skolene ønsker å være godt forberedt på å kunne innføre de nye læreplanene som kommer. Vi ønsker også å kunne imøtekomme de krav og forventninger til bruk av digitale ressurser når fagfornyelsen av grunnskolefagene trer i kraft.

Etter at valget vårt falt på iPad som læringsbrett, var Rikt et firma som vi visste leverte et kompetanseprodukt på høyt nivå. Vi hadde hørt mye godt om deres arbeid fra andre skoler og kommuner. Vi har brukt Lenvik kommune som samtalepartner i prosessen og deres kjennskap til Rikt var en viktig årsak til at vi valgte samme løsning.

Etter gjennomføringen av de første lærerdagene og modelleringsdagene sammen med elevene føler vi oss trygge på at valget vi gjorde var det riktige. Som IKT-veileder for skole og barnehage er det godt å kunne oppleve så mange lærere og elever være så entusiastiske og positive sammen. Dette er virkelig et løft for skolene våre. 

Veileder fra Rikt, Marta, på Hansnes skole

Man skal ikke legge skjul på at det rådet sunn skepsis og usikkerhet blant våre lærere før vi startet opp. Det at man gjør en slik satsning skaper forventninger både hos lærere, elever, foresatte og ikke minst, hos skoleeier. Da var det godt å kunne benytte Rikt som kompetansefirma for å vise hvordan læringsbrett kan og bør brukes i et større undervisningsperspektiv. Gjennom deres opplæring og samtaler med lærere har man fått en felles forståelse for hvordan lærebrettet kan være et undervisningsverktøy for å oppnå kompetansekravene i fagene.

Vi håper at denne satsingen vil være med på å øke læringtrykket i skolen og øke kvaliteten på skole-hjem samarbeidet. Ønsket er også at det vil gi både lærerne og elevene flere læringsverktøy og dermed variasjon i undervisningen. Vi ønsker å kunne gi våre elever en best mulig start på et langt undervisningsløp frem mot nye og spennende arbeidsmuligheter i fremtiden.

Gjesteinnlegget er skrevet av Leif-Wiggo Ditlefsen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.