, ,

Gyldendal med ambisjoner for læreverk på iPad

Endelig synes det å skje noe i forhold til norske læremidler på iPad.

iPad åpner for en rekke spennende muligheter i forhold til læring. De som har sett boken fra Al Gore «Our Choice» har fått et innblikk i hva man kan få til når man krysser egenskapene til en iPad med et godt og gjennomarbeidet bokprodukt.
En rekke skoler har etterlyst læremidler tilpasset digitale medier, og med innføring av iPad har behovet blitt ytterligere forsterket. Men tross at markedet synes overmodent har det så langt skjedd svært lite fra forlagene. Jeg har tidligere sammenliknet denne situasjonen med musikkbransjens holdning til de nye mediene, noe som har ført til store tap. Tar ikke forlagene situasjonen alvorlig åpner dette muligheten for nye aktører eller at skolene selv starter produksjon av sine læremidler. Med dagens teknologi er dette ikke vanskelig.

Men endelig begynner det å skje noe, og både Lærebokforlaget, Samlaget, Cappelen Damm og andre har satt temaet på dagsorden. Men det mest spennende initiativet synes å komme fra Gyldendal. Jeg ble invitert ned til deres kontorer for å få en sniktitt på satsningen for iPad. Smartboka for PC ble lansert allerede i vår. Nå står iPaden for tur, og det ser lovende ut!
Det mangler ikke på ambisjoner, og når et forlag som Gyldendal satser er det all grunn til å følge med. Noen titler for PC foreligger allerede, og en rekke er i anmars. Jeg anbefaler deg en titt på www.smartbok.no. Her får du tilgang til noen av bøkene. De er rike på innhold og har god og spennende funksjonalitet. Alt dette skal også legges inn i produktene for iPad. I følge Gyldendal har de teknologien på plass, nå jobbes det på spreng med å få utgivelsene klare. I løpet av høsten skal de første titlene begynne å dukke opp, og Gyldendal har høye ambisjoner på utgivelsestakten dette skoleåret. De ville ikke gi noe eksakt antall, men det dreier seg om noen håndfuller. Læreverkene vil bli utgitt som egne apps, og vil kunne lastes ned fra Appstore. Bøkene vil være gratis dette skoleåret, men fra neste år vil man måtte betale for bruken. Dette er en strategi vi kjenner igjen fra Salaby. Gitt fornuftig prising er jeg overbevist om at dette vil bli ønsket mer enn velkommen av mange skoler.

Nå gleder jeg meg til å få kloa i en beta fra Gyldendal slik at jeg kan gi en dypere omtale av produktet.

Hva tror du, hvor viktig er det at skolene får raskt tilgang til læreverkene på digitale plattformer?

Og så alltid, dersom du liker denne posten så marker det ved å trykke «like» øverst på siden. Da hjelper du andre lesere å finne fram til det mest relevante stoffet. Du forblir anonym 😉

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] begynt å levere, de har en spennende testkatalog i App store. Gyldendal er snart klare med sitt SMART bok konsept. Aschehoug er hemmelig hemmelig, med noen PDF forsøk her og der. Bokskya har omsider klart å […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.