Skoleledertur til London

Mange spennende foredrag på BETT, ikke bare utstilliinger

Mange spennende foredrag på BETT, ikke bare utstilliinger

Hvert år besøker flere tusen lærere og skoleledere London og BETT i januar. I år ønsket vi i Rikt å få til en tur med et sterkt faglig fokus, og vi ønsket å invitere med oss skoleledere fra Norge.
Etter tre dager sammen med 30 skoleledere har vi nå sett hvor god ideen er.

I løpet av tre dager besøkte vi BETT, var på skolebesøk på Hove Park og deltok på European Ledership Summit hos Apple.

Største utfordringen med BETT er størrelsen. Her er det hundrevis av utstillere og nesten like mange foredrag. Rikt hadde funnet fram til noen av høydepunktene slik at vi fikk med oss både Sir Bob Geldof som snakket om bærekraftig global utvikling gjennom utdanning. Essa Academy delte hvordan de gjennom målrettet satsning har snudd skolen fra å være en nedleggingstruet skole til ikke bare sterke elevprestasjoner, men også en sterk faktor med bidrag i bydelen.
Koding er nå en del av den britiske læreplanen og vi så en rekke utstillere med forskjellige løsninger og tilbud innenfor temaet. 3D print var en annen av gjengangerne.

Gode ekspempler på naturfagforsøk med iPad på ELS

Gode ekspempler på naturfagforsøk med iPad på ELS

Dagen med Apple på European Leadership Summit var innholdsrik. Her fikk vi møte rektorer som fortalte hvilken utvikling de hadde hatt på sin skole takket være bevisst satsning. En rekke workshops gav konkrete og nyttige tips til god pedagogisk bruk av iPad i læringsarbeidet. En innholdsrik dag som alle var enige om hadde stor nytteverdi.

Det var interessant også å møte Hove Park School i Brighton. Skolen har en tilsvarende historie som Essa Academy. De var nedleggingstruet på grunn av svake resultater, men klarte gjennom bevisst satsning på skoleutvikling og sterk bruk av iPad i læringsarbeidet i løpet av et par år å snu de dårlige resultatene. Nå er skolen en av de fremste i sin krets.

Pedagogisk bruk av IKT. Fra ildskjelarbeid til systemisk kvalitetsarbe

Ingunn Bremnes Stubdal:Pedagogisk bruk av IKT. Fra ildskjelarbeid til systemisk kvalitetsarbeid

Nettverksbygging hadde stor fokus på denne turen. Her kunne skoleledere møte andre med samme fokus som seg selv. Noen kunne dele hva de hadde gjort, mens andre fikk gode svar på det de ønsket å gjøre.
Vi var så heldige å ha med oss Ingunn Bremnes Stubdal fra UDIR og Kjell Atle Halvorsen fra skolelederutdanningen på NTNU som keynote talere på middagene. Begge hadde et klart budskap om skolelederen sin rolle i dagens og fremtidens skole, og hvor viktig denne er.
Etter deres innlegg fikk vi flere gode samtaler rundt bordet og skolelederne delte erfaringer med hverdandre. Det var også svært hyggelig at Apple Norge kunne delta på en av middagene.

Så, hva sitter vi igjen med etter en slik tur?

Det finnes ingen app som kan ertstatte læreren. Vårt ansvar er større enn noen gang nå som vi alle har all verdens informasjon tilgjengelig 24/7.
Men med god gjennomtenkt pedagogikk og ny teknologi kan vi gi elevene mulighet til å lære på nye måter, vi kan tilpasse undervisningen vår bedre og vi kan sørge for at ALLE elever får økt læringsutbytte hver dag.

Takk for turen! Vi gleder oss til neste år!

Koding og 3D print på BETT

Koding og 3D print på BETT

Sett av 20.-23.januar allerede nå!! Påmeldingen til skoleledertur 2016 åpner i mars.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *