RIKT trenger flere medarbeidere
I denne posten vil jeg forsøke å utdype litt hvordan vi tenker vårt tilbud om kompetanse til skolene. Dette får også følger for den type medarbeidere vi er på jakt etter. Dersom du har lyst til å knytte deg opp mot oss, og har den bakgrunnen som vi ser etter gleder vi oss til å høre fra deg.
Hvordan tenker vi?
Vår hovedsatsning overfor skoler er kompetanse, og da først og fremst på iPad. Jeg regner med at vi vil tilby et bredere spekter av tjenester etter hvert som vi utvikler oss. Det er to hovedlinjer i det som vi tilbyr i dag.
A) Det første er korte kurs, typisk en dag. Av disse er det igjen 2 typer.
A1) Den første er litt mer generell, tar utgangspunkt i at skolen skal få en opplevelse av hvordan iPad vil kunne brukes i undervisningen. Dette kaller vi workshop og er først og fremst en opplevelse. Dette gjør vi enten sammen med elever eller lærere eller en kombinasjon – kanskje elevgruppe først, og så lærere.
A2) Den neste typen dagkurs er fagrelatert. Det kan være knyttet opp til konkrete mål i norskfaget, matematikk, naturfag, musikk osv.
B) Det neste som vi tilbyr er prosjekter.
B1) Implementering i skolen. Sammen med skolens ledelse blir vi enige om mål og mening med satsningen. Vi er også rådgivere i forhold til det praktiske før implementeringen. Dette kan være modeller, infrastruktur osv. Så setter vi sammen med skolen opp en prosjektplan som har til hensikt å implementere de nye verktøyene inn i skolehverdagen slik at man sikrer pedagogisk utbytte av investeringen. Målet er at elevene skal ha økt læringsutbytte for den investeringen som skolen gjør. Slike prosjekter går over tid, noen ganger en uke, andre ganger 1/2 år, avhengig av hvordan vi jobber og hva som er målet.
B2) Fagrelaterte langsiktige prosjekter. Ekspempel på dette er musikk. Nå jobber vi med et prosjekt som vi leverer til 3 skoler i en kommune. Dette skal gå over 1/2 år og har som mål å løse de fleste digiale læringsmålene i faget. I dette prosjektet har vi to sterke fagpersoner.
I alt det som vi leverer tenker vi endring. Dersom skolehverdagen ikke endres etter at skolen har hatt besøk av oss, så har jo dette ikke noen verdi utover en kjekk opplevelse.
Så er vi lite opptatt av teknologi. I vår tilnærming til skolen og lærerne nedtones dette bevisst ettersom det skolen driver med er læring. All vår fokus ligger derfor på læring. Vi snakker alltid læringsmiljø, men tar ikke ordene nettverk og router i vår munn – selv om vi er gode også på infrastruktur. Dette er ting som diskuteres med IKT-avdelingen.
Hva ser vi etter?
De personer som vi knytter til oss må for det første dele dette synet på tilnærming. Så trenger jeg å få klart for meg hvilken type kurs den enkelte kan levere, A1, A2 eller B. Til B2 vil vi rekruttere fra gruppen A2.
A1 er det mest generelle og det som kanskje krever minst spisskompetanse.
A2 er det som vi nå først og fremst er på jakt etter. Dette er mindre krevende som leveranse enn B. For A2 ser vi etter fagpersoner. Dette er i utgangspunktet personer som har spesialisert seg på et eller flere fag, har gjerne holdt kurs før (ikke nødvendigvis), og er kjent i kretsen sin som en ressurs på fagfeltet.
For B1 er vi på jakt etter mer spesielle personer. Her er det vanskelig å komme opp med en kravspesifikasjon. Disse er en kombinasjon av gode pedagoger og gode prosjektledere. Disse er vant med å forhandle med kommunalsjefer og rektorer, og leder prosjektene med en naturlig autoritet. Vi regner vel med å rekruttere noen av disse fra kursholdere i gruppen A2.
B2 vil som sagt rekrutteres fra A2.
Jeg ser for meg at mange av våre kursholdere kanskje aldri har tatt i en iPad når de kommer til oss. Dette er ikke noe problem, ettersom denne kompetansen har vi og deler med den største glede. Igjen presiserer jeg at det er fagpersonen med de gode læreregenskapene vi først og fremst er på jakt etter. Synes du dette er spennende, men føler at du mangler kompetanse på verktøyet, kan det være nettopp deg vi ser etter.
Hva tilbyr vi?
Vi tilbyr godt betalt for innsatsen. Du må typisk ta deg fri fra skolen for å kunne holde kurs, og da skal det lønne seg. Dessuten får du anledning til personlig og faglig utvikling gjennom nye utfordringer. Det er viktig for oss å bygge et godt internt fagmiljø, og vi regner med at du også ser verdien av dette.
Hvordan søke?
Vi har så pass bevegelighet at vi kan gå utenfor «boksen» og er derfor ikke så opptatt av formaliteter i den innledende kontakten. Nå som du vet mer om hva vi er på jakt etter, blir din jobb å overbevise oss at du har den rette bakgrunnen til å gå inn i A1, A2 eller B.
Til høyre nede på denne siden finner du et kontaktskjema. Bruk gjerne dette. Du kan også ta kontakt med Erling på mobil: 414 90 890. Imidlertid er jeg mye opptatt så det kan noen ganger være vanskelig å nå meg.
Jeg gleder meg til å høre fra deg!
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!