Swift Playground er her!

I forbindelse med sin lansering av iOS kaster Apple kaster seg samtidig på kodebølgen! I sin nye app, Swift Playground, introduserer de kodespråket Swift, som benyttes i appene til iOS.

I to introduksjonsmoduler blir vi kjent med grunnleggende kommandoer, funksjoner, løkker, variabler med mer. I disse modulene skal du hjelpe gøyale karakterer med å løse ulike oppgaver, som å samle edelstener, slå av og på brytere og finne effektive reiseruter gjennom bruk av portaler.

I tillegg til modulene som lærer deg det grunnleggende kan du laste ned ulike Playgrounds, eller lekeplasser, som Battleship, Brick Breaker og Blink. Disse modulene tar utgangspunkt i ulike deler av kodespråket, og krever at koderen benytter matematiske regler, sannsynlighet og effektive søk i sine løsninger.

Nysgjerrig på hvordan du kan introdusere og arbeide med koding? Vi har opplæringsmoduler som vektlegger hensiktsmessig bruk av koding, og ikke bare koding for kodingens skyld. Vi utvikler forståelse for kodespråkenes form og funksjon sammen med elevene, og utforsker bruksområder for å skape relevans.