,

Ti tips til Teams-samtalen

 

  1. Start en samtale i kanalen eller planlegg et møte i kalenderen.

Du har to gode muligheter dersom du ønsker at alle kolleger eller elever skal kunne bli med i en videosamtale. Det ene er å starte et møte i en kanal der alle har tilgang, og trykke på kameraikonet der du skriver innlegg, det andre er å sette opp et videomøte i kalenderen der du kan invitere brukergrupper og enkeltpersoner.

  1. Ha mikrofon og video av dersom du ikke har ordet.

God møteetikette i digitale møter er å gå inn i samtalene med mikrofonen dempet. Dette gjør at man unngår forstyrrende støy og unødvendig bakgrunnslyd. Det er kun de fire siste som har snakket som vises på skjermen og dermed ingen grunn til at alle deltar med video på samme tid.

  1. Be om ordet ved å vise deg på video.

Når alle har slått av video er det en enkel løsning å skru på kamera, uten lyd, og rekke en hånd i været for å be om ordet.

  1. Bruk ordstyrer.

Sørg for at det er én person som har kontroll på hvem som skal snakke, hvem som får innspill og replikk. Med dette unngår man å snakke i munnen på hverandre, og man sørger for at alle kommer til orde. Ordstyrer bør kunne ses på video gjennom hele samtalen.

  1. Henvend deg til deltakerne med navn.

Når deltakerne er med uten lyd og video kan spørsmål fort stilles ut i ingenting. Henvend deg derfor med navn til den eller de du tenker kan komme med innspill eller sette i gang noen tanker i fellesskapet.

  1. Bruk møtesamtalen aktivt.

I alle videosamtaler har man også muligheten til å benytte seg av chatten som hører til.
Denne kan med fordel brukes til små, korte innspill som ikke nødvendigvis trenger å logge seg på med video og lyd. Her kan deltakerne også svare hverandre.

  1. Ha kontroll på rollene i møtet.

I et Teams-møte kan de involverte ha ulike roller; presentatør eller deltaker. Rollen de ulike møtedeltakerne har bestemmer hva de får lov til å gjøre inne i møtet. Rollen bestemmer blant annet om man kan slå av andres lyd, dele innhold eller fjerne deltakere. Full oversikt finner du på support-sidene til Office.

  1. Slå av lyden på andre.

Dersom du har rollen som presentatør og alle andre er deltakere kan du hente frem deltakerlisten og skru av lyden på enkeltpersoner eller samtlige deltakere i møtet.

  1. Er du på PC, bruk skrivebordsversjon.

Teams i nettleseren fungerer supert, men skrivebordsversjonen av programmet fungerer enda litt bedre. Opplevelsen er at store videosamtaler fungerer litt bedre i skrivebordsversjonen. I tillegg har du blant annet i nettleseren muligheten for å se én person i videochat, mens skrivebordsversjonen støtter fire vinduer. I skrivebordsversjonen har du også muligheten til å gjøre bakgrunnen i videochat uskarp så du ikke trenger å rydde før du skal snakke med kollegaen din.

  1. Del innhold med de du snakker med.

I videosamtalene har du mulighet til å dele innhold med deltakerne i samtalen. Du kan dele skjermbildet ditt, dokumenter, presentasjoner og lignende med de du snakker med.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.