1.Lesevisning

På mange nettsider med mye tekst, f.eks. nyhetsartikler, blogger, wikier eller andre leksikonsider, har du mulighet til å fjerne mye av «støyet» på siden slik at det er lettere å fokusere på teksten. Funksjonen tar vekk blant annet bannere, lenker og reklamer. Alt du trenger å gjøre er å trykke på symbolet helt til venstre i adressefeltet (se bildet) og velge «Vis leservisning». Når du er inne i leservisning, kan du igjen trykke på samme symbol og endre både bakgrunn og skrifttype sånn at du kan tilpasse til det som er best for deg. Trykker du på en av A-ene øverst i samme meny, kan du også gjøre teksten mindre eller større.

2. Finn på siden

Leter du etter noe spesielt eller spesifikke nøkkelord på en side kan det være tidkrevende å bla igjennom hele søkeresultatet. “Finn på siden” løser problemet og tar deg hvor du du vil.

Metode 1: Når du er på siden du ønsker, skriver du inn nøkkelordet ditt i søkefeltet og antall treff vil komme opp helt neders på siden.

Metode 2: Trykk på pil ut av boks og deretter “finn på siden”, skrive nøkkelordet du ønsker og naviger nedover på siden.

3. Split screen

Det kan være tungvint å orientere seg mellom flere apper hvor noe skal produseres et sted og uthenting av informasjon skal skje et annet sted. Derfor er split screen et genialt tips til bruk av iPad. Det lar deg dele skjerme i to og det er lettvint å orientere seg på begge skjermer. Drag&Drop fungerer også mellom de to skjermene.

4. Drag & drop

Drag&Drop er en finurlig mulighet på iPaden din. Verktøyet gir deg mulighet til å duplisere og flytte objekter fra et sted i en app til et annet sted, samt gjøre det samme mellom flere apper. Drag & drop fungerer glimrende sammen med split screen.

 

5. Diktering

For mange elever kan det være vanskelig å skrive for hånd eller på iPaden. Det kan være mange forskjellige grunner til det. Med dikteringsverktøyet på en iPad kan elevene snakke, mens iPaden skriver det elevene sier.

6. Kamera

Sakte film og tidsforløp er to flotte muligheter man kan bruke til å for eksempel dokumentere hendelser eller vise hendelser fra et annet perspektiv.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.