, ,

Vår skole ønsker pilot – hva bør vi tenke på?

Hva skal vi tenke på når vi ønsker å innføre en iPad pilot på skolen vår?

Det er mye som kan sies om dette temaet, og jeg skal bare kort forsøke å svare på dette her. Ta gjerne kontakt så snakker vi uformeldt om dette på telefon. Du finner kontaktskjema til høyre på siden, litt nede.
Først og fremst er det svært viktig at prosjektet blir godt forankret i ledelsen ved skolen. Dernest er eierskap fra lærerne kanskje det viktigste.

Når man går inn med penger og ressurser som det er snakk om her så er kun endring et godt nok resultat til å forsvare investeringen. Dette er kanskje det store problemet i videregående skole – man gikk inn med PC-er til alle elever, men mange hadde ikke noen klar strategi eller mål med det annet enn at det helt sikkert var bra… Etter mitt skjønn er dette ikke tilstrekkelig.

Derfor må dette forankres mot skolens øvrige mål. Kanskje har man ambisjoner om utvikling, skaffe erfaring, bakgrunn for egne meninger, være inovativ. Kanskje er det grupper av elever som skal styrkes. Kanskje er det grupper av lærere som skal styrkes. Vi har vært i prosjekt hvor det egentlige målet var å utvikle personalet. Men virkemidlet var bevisstgjøring gjennom krav som ble satt ved innrulling av nye verktøy.

Dersom du titter på illustrasjonen som er lagt opp på siden vil du ser at jeg har skissert 4 forskjellige løp som alternativer. Hvilket dere skal velge er avhengig av hvilke mål dere har satt dere. kombinasjon er også mulig – klassesettet tilhører en klasse unntatt visse tider i uken hvor det skal brukes av spesialundervisningen… osv.

Ettersom eierskap og «commitment» kanskje er det viktigste så er også en mulighet å gå bredt ut i konkurranseutlysning til lærerne og si at beste forslag eller kombinasjon av forslag vinner. Det kan da være hvilket som helst av de 4 alternativene.

Noen skoler velger å engasjere oss til en planleggingsdag for å ha en workshop med lærerne. Det øker engasjementet betydelig og gir bedre søknader.

Som sagt, ta gjerne kontakt eller legg igjen en kommentar på denne posten.
Og som alltid, dersom du fant dette innlegget nyttig så er det fint om du markerer det ved å gi det en tommel opp – da hjelpter du andre å finne fram til nyttig stoff.

5 replies
  1. Liv Karin Huseby
    Liv Karin Huseby says:

    Hei!
    Mener du her at det ikke er så velegnet å gjennomføre et pilotprosjekt i spesialundervisningen? Slik tolker jeg oversikten din.

    Svar
  2. Erling
    Erling says:

    🙂 Godt spørsmål!
    Det som menes her er at en ev pilot som går rett på spesialundervisning kanskje ikke er like godt egnet til å bygge opp erfaring som senere breddes inn i skolen. Vi har opplevd at det er lettere å ta «breddeerfaring» inn i spesialundervisningen enn «spesialerfaring» inn i breddeundervisningen. Men dersom målet ikke er å generalisere sine erfaringer spiller dette ikke noen rolle. Da kan man selvsagt like gjerne kjøre opp en pilot rett på spesialundervisning.
    Erfaringen vår er videre at når en bredder bruken av iPad så blir behovet for spesialundervisning mindre, eller sagt på en annen måte – lettere å inkludere med klassen for øvrig.
    Ta gjerne kontakt så skal jeg forklare dette litt bedre.

    Svar
  3. Erling
    Erling says:

    @Liv Karin Huseby
    Det er klart at det er mulig å kjøre parallelt. Men dette blir fort et spørsmål om fokus og ressurser. Personlig er jeg tilhenger av å starte med målet – hva ønsker vi å oppnå? Så følger en opp med de prioriteringene som skal til for å komme dit.
    Jeg pleier å si at måloppnåelse i seg selv har bare en viss verdi. Ofte ligger den største verdien i prosessen fram til målet – det er den vi skal lære av og ta med oss videre inn i nye prosjekter.

    Svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Temaet er berørt flere ganger på denne bloggen, senest i artikkelen vår skole ønsker pilot – hva bør vi tenke på. […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.