,

Aktiv læring, også digitalt!

Den perioden vi er inne i nå utfordrer lærere på en helt ny måte enn tidligere, og mange leter etter mulige løsninger digitalt. Vi ser at plattformer som Showbie og Teams har stor pågang da mange lærere bruker disse i jevnlig kommunikasjon med elevene.

I en periode nå kan kan det derfor være hensiktsmessig å lage oppgaver som eleven kan jobbe med på sin egen iPad eller PC, og som ikke gjør at man er avhengig av å være på nett for å få utført oppgaven. Oppgavene kan forklares eller lastes opp gjennom de kommunikasjonskanalene skolen bruker, og lastes ned på elevens iPad eller PC.

Vi kan for eksempel ta utgangspunkt i oppgaver hvor elevene skal jobbe med ordklasser. Hvilke muligheter har vi? Nå som vi jobber digitalt bør vi bruke de mulighetene digitale løsninger gir oss slik at elevene får oppleve spennende oppgaver hvor de kan være aktive og undersøkende.

I følgende eksempel har vi brukt Book Creator, men man kan like godt bruke apper som Pages og Keynote. Elevene kan være på verb-jakt; ta videoer av verb, legge inn lydfiler hvor de bruker verb i setninger eller skrive ned så mange verb de klarer å finne. Kanskje de også må gå på verb-jakt hos andre i familien?

Her er mulighetene mange, og vi må hjelpe hverandre med å komme på idéer og finne ulike løsninger. Men benytt dere av mulighetene digitale verktøy gir til å kombinere lyd, bilde, film og skrift. Det enkle er ofte det beste. Lykke til!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.