gerdOppdal er kanskje mest kjent for ypperlige skiforhold og moskus. I 2015 havnet de på toppen av kommunebarometeret i følge NRK. For å være en kommune med i underkant av 7000 innbyggere, er det mye som skjer her. Nå blir de også kjent som kommunen i Sør-Trøndelag med sterkest satsing på iPad i skolen.

De siste to ukene har vi hatt en gjeng med veiledere her for å stå sammen med skolene i oppstarten. Målet er økt læring. De fire barneskolene har fra rundt 40 til 400 elever, og alle har nå kommet godt i gang med satsingen. De opplever allerede store gevinster i læringsarbeidet med økt variasjon og motiverte elever.

Gerd Staverløkk er inspektør på Aune som er den største av skolene. Hun har vært tett på både lærere og elever disse to spennende ukene. Vi har snakket med henne om de forventninger skoleledelsen har til satsingen.

Forventninger
Gerd forteller at de på Aune har en lærerstab som har møtt satsingen med stort engasjement, et engasjementet som ikke har minket de to første dagene med opplæring for lærerne. Tvert i mot.  Alle ønsker å prøve ut, og de opplever også å få det til.

– Det kommer tydelig frem at dette er et verktøy som er kjempenyttig for alle. Lærerne ser store muligheter i forhold til motivasjonen til enkeltelever. Gjennom prosjektet blir vi samtidig bevisstgjort på å konkretisere læringsmål og kriterier, og verktøykassen lærerne blir presentert oppleves som svært praksisnær og anvendelig. Dette gir også muligheter for bruk på tvers av fag. Vi har derfor store forventninger til at vi skal kunne effektivisere læringen fremover.

Videre
Etter å ha fått et lite innblikk disse dagene ser også Gerd for seg hvordan dette kan brukes videre.
Uansett fag og tema finnes det måter å bruke verktøykassa på – dette er noe for alle. Metodikken er så praksisnær at vi går i gang allerede i morgen. Lærerne har fått god innføring gjennom Rikts veiledere når de modellerer i lærernes egne klasserom. Som skoleleder har jeg klare forventninger til staben: Dette skal brukes fast, og de vil få en tett oppfølging gjennom erfaringsutveksling i team og i plenum.
Hvordan ser du for deg Oppdalskolen om ett års tid?
Vi vil ha bedre digitale ferdigheter enn noen gang og sterk delingskultur hos både lærere og elever på hver enkelt skole og også mellom skolene.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.