Nye iOS 12: AR til klasserommet!

Nyheter fra Apple! I kveld lanseres iOS 12, og nye funksjoner bidrar til spennende og effektivt læringsarbeid. Økt støtte for utvidet virkelighet (AR) vil uten tvil skape mange nye muligheter i klasserommet. 

Det som er MEST spennende med oppdateringen er de splitter nye AR-funksjonene. Via den nye appen «Measure» kan elevene bruke iPadene sine til å ta bilder av forskjellige objekter, markere punkter og deretter få opp målene til dette objektet på skjermen. Systemet vil også automatisk gjenkjenne formen og målene til et rektangulært objekt gjennom kameraet. I flere fag kan dette være et fantastisk verktøy.

Elvebakken Videregående Skole har brukt en AR-løsning som et prøveprosjekt hvor dette har dreid seg om byplanlegging. Elevene har brukt løsningen til lage byens infrastruktur og arealfordeling i 3D. Ved å holde opp nettbrettet foran den fysiske delen av kartet, dukker elevenes 3D-design opp! Det kan du lese mer om i digi.no sin artikkel. 

iOS 12 har ytterligere funksjoner som optimaliserer undervisningen og bruken av iPad. Appene og funksjonene i det nye operativsystemet laster seg opp 40% til 70% raskere enn før. Nye og bedre søkefunksjoner i bilde-appen er blitt lagt til, slik at det blir lettere å navigere seg frem i album. Du kan også tilpasse ikke-forstyrr-funksjonen til å ta hensyn til eventer, steder og egendefinerte tider. En nyhet er nå at du kan bruke «screentime» til å måle hvor lenge du har brukt hver enkelt app, og videre begrense denne bruken.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.