Satellittbilder fra siste 10 timer er kjekt å ha!

Når en skal ha ferie er det få ting som opptar oss mer enn været. Og det er vel strengt tatt bare en ting iPad ikke kan gjøre noe med, – været! Men har du de gode appene så har du desto mer å snakke om! Du kan bli oraklet på campingplassen eller helten i familien. Les videre så får du et par tips.

For de av oss som har iPhone så er Yr en kjent og kjær app. Men den ble aldri laget for iPad. Jada, du kan godt installere den på iPad ettersom alle iPhone apper går på iPad, men den ser liksom ikke like snerten ut. Fortvil ikke, WeatherPod gir deg samme værmelding. Appen henter inn opplysningene fra Yr og presentere dem i en form som passer for iPad. Og det hele er fortsatt gratis! Enkel og grei app som er lett og bruke og vel tilpasset iPad. Har får du både langtidsvarsel og detaljert varsel for de neste 48 timene – akkurat som vi er vant med fra Yr på iPhone.

Oversikt over de neste dagers værmelding

Detaljert time for time fra Yr.

Her er et par skjermdumper på WeatherPod.

 

 

 

 

 

 

WeatherProHD

Langtidsvarsel med værdetaljer

Langtidsvarsel med værdetaljer, del 2

Men er du som meg, litt mer interessert i været så er det ikke tilstrekkelig med Yr og WeatherPod. Skal du kunne opptre som det tidligere nevnte oraklet så må det kraftigere lut til – her er det WeatherProHD som gjelder! Og da er det bare å åpne Appstore og lommebok. Appen er ikke av de billigste, 29 kroner, men den er verdt det! Og dessverre så oppdager du fort at for å få alle detaljer så må en abonnere på ”Premium” som koster 35 kroner i året. Men da får du også heltestatus på campingen. Eller som i mitt tilfelle – veldig kjekt å ha når seilturer skal planlegges! Her får du nemlig detaljert informasjon om det meste – time for time de neste 10 dagene! Appen gir oversikt over temperaturutvikling med maks/min, time for time og ”føles som”. For seilere og andre båtfolk er vindstyrke, styrke i kastene og vindretning svært god info å ha.

Detaljinformasjon time for time

Her får du også sannsynligheten for regn oppgitt som prosent – sammen med forventet mengde nedbør. Værfriken kan glede seg over lufttrykket, men det som vi alle er mest opptatt er hvor mange minutter sol vi kan forvente hver enkelt time. SNADDER!
Men så øker det på. Når du har mesket deg i alle detaljer timer for time de neste 240, er det tid for å se på nedbøren. Vi skifter tab og velger ”Radar”. Det er nå moroa begynner – i alle fall om du er på Østlandet… Du kan stille inn appen til å hente ned opptil 40 bilder som viser kart med nedbør og hvordan den utviklet seg de siste 10 timene – og forventet utvikling de neste 3.

Ser utviklingen av nedbør siste 10 timer

Neste tab gir deg satellittbilder fra de siste 10 timene. Alt satt sammen til en flott animasjon, og når du ser hvordan skyene bygger seg opp skjønner du også gjerne hvordan det hele henger sammen – garantert å få oppmerksomhet fra nabovogna!
Sist men ikke minst får du informasjon om UV stråling og badetemperaturer. Ettersom ozonlaget varierer sammen med solintensiteten gjennom dagen, er det godt å vite når en skal være spesielt opptatt av å smøre nesetippen! Og når du stikker tåa uti, ser på badetemperaturene litt lengre syd, så kan du jo bare bestille flybillett med det samme.

Det er ikke sikkert at været blir bedre med gode apps, men trøsten er at jo mer det regner og jo mer informasjon du har å dele, desto høyere vokser din status på campingen. Jeg liker å sammenlikne værmeldingen fra de forskjellige appene. Melder det samme så øker sannsynligheten for at det blir sånn, dersom de viser forskjellig varsel så går jeg for den beste 🙂 Hvilken av disse som viser best vær? Det har jeg ikke oversikt over, men de er vel omtrent like treffsikre, bommer annen hver gang.

Eia var vi der...

Forventet UV-stråling

Og du, dersom du liker denne posten så trykk på tommelen opp (øverst på siden). Da blir det lettere for andre å finne fram til det som er bra. Og tommel ned, selvsagt – om du ikke liker det.

God sommer!

2 replies
  1. Erling
    Erling says:

    Er i utlandet og ikke akkurat imponert over WeatherPod. Lastet ned VG Pent.no som kom opp med mitt sted med en gang. Denne appen har også en annen kvalitet som er bra: Du får værmeldingene fra både Storm og Yr servert ved siden av hverandre. Da kan du enkelt velge det beste været 🙂
    Og appen er gratis. Anbefales.

    Svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] ville kostet meg 612 kroner over Telenors SIM. 250 MB holder fint til en uke med vanlig surfing, sjekke vær, lokale severdigheter og lese/ sende epost. Men glem å laste ned film – det er for store […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.