ios-9-logo1Du er sikkert kjent med at om du skal installere en applikasjon på din iPhone eller iPad så bruker du AppStore med en AppleID pålogging. Dette gjelder fortsatt for privatpersoner, men i bedrifts- og skolesammenheng kan du nå med iOS 9 og oppdatert MDM løsning distribuere applikasjoner uten bruk av AppleID.

For eksempel betyr dette at delte og upersonlige enheter svært enkelt kan innrulleres med enhetsregistreringsprogrammet (DEP – Device Enrollment Program), samtidig få disse supervised (flere restriksjoner og styringsmuligheter), og til slutt satt opp med nødvendige applikasjoner. Helt uten at bruker må gjøre noe annet enn å starte en ny iPad, få denne på nett og gå gjennom oppstartsmenyene (her kan deler av menyene fjernes for enda enklere oppstart). Bruker kan i etterkant legge til sin private AppleID om dette er ønskelig og gjøre enhet mer egnet for personlig bruk.

Forutsetningen er at du har en aktiv volumlisenskonto (VPP) og en MDM løsning som støtter denne funksjonaliteten. DEP må også være aktiv om du følger eksemplet over da DEP må brukes for å få til supervision uten å måtte koble denne til en Mac med Apple Configurator programvaren.

Her finner du mer om utrulling av apper i skolen.
Nyheter for elever i iOS9
Nå kan ikke eleven skjule bruken lengre

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.