Ved kaffemaskinen i desember #2!

 

Trude Malnes, pedagogisk veileder i Rikt

Navn: Trude Malnes

Alder: 47 år

Bosted: Skedsmokorset

 

Veien til Rikt: Trude har erfaring både fra barnehage og skole, og møtte på Rikt da de hadde opplæring på den skolen hun var lærer på. Hun tenkte at dette var noe hun også ville holde på med, fordi tankene bak opplæringen hun fikk appellerte veldig. Dette var tanker som økt elevaktivitet, utforsking og kreativitet etc.

Hjertesak: Det Trude brenner for er begynneropplæring i lesing. Det er jo dette hun har utdannet seg til og kan best, og da er det selvsagt gøy å operere i det feltet. Hun er også opptatt av hva som møter barnehagebarna når de starter på skolen. «Det er viktig at de opplever mestring,» sier Trude. Skolen skal være en mestringsarena!

Trude brenner for leseopplæring!

Hyggelig opplevelse: «En gang hadde jeg en elev med utfordringer, blant annet at han slet med å holde en blyant. Vi introduserte tastatur med talesyntese. Han klarte å skrive sitt første ord på taster, og da han fikk det opplest var hans første reaksjon: yes, jeg vant!» forteller Trude med et smil. Det er godt å se de mestre!

Favorittdrikk på kontoret: «Egentlig er favorittdrikken kakao,» sier Trude, «men det prøver jeg å holde meg unna så da blir det kaffe.»

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.