Vi brenner for å se en endring i Norge, og hver uke samler vi nye erfaringer og opplevelser fra skoler rundt om. Vi er takknemlige for at barn i Norge får muligheten til å få en 13 års skolegang gratis, siden vi vet at realiteten i andre land er annerledes. Likevel får vi være med på å endre dette i blant annet Pakistan! 13 år gamle Akheen Daab deler historien sin om hvordan han får gå på skole og kan hjelpe med å forsørge familien sin. 

Akheen deler ut egg på kvelden for å hjelpe familien
Akheen trives godt på skolen! 

Skolen vi er med på å støtte i Pakistan heter Poeima Achievers School. Skolen har åpnet igjen etter vinterferien, og lærerne har forventning til hva dette nye året vil gjøre for elevene. Rektor og de ansatte jobber for å ferdigstille pensum for den siste terminen. I en gjeng av 5 søsken møter vi Akheen Daab, han er elev ved Poeima Achieves School sammen med lillebroren sin. 

Akheen forteller at søstrene hans ikke går på skole og faren hans ikke har en regelmessig inntekt. «I am helping my father and other familymembers with selling boiled eggs in the evening in the village this winter. I do it to support my family.» Han forteller videre at han er takknemlig for at skolen gir han og broren mulighet til å ta en videre utdanning. Målet hans er å bli en sivilingenør, slik at han sammen med faren kan få en kontrakt i et anlegg og hjelpe familien. 

20% av Rikts overskudd går til skolebygging og utdanning til barn i Pakistan. På Poeima Achievers School får elever som vanligvis ikke hadde hatt mulighet til å gå på skole, en utdanning. Barn er barn uansett hvor i verden de ble født, og alle bør ha lik rett til en skolegang. Vi er heldige som får være med på å gi av vår overflod til de som trenger det! 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.