Fra bunnen til toppen – Britannia Village’s spektakulære utvikling

Change! 2019 er i full gang, og vi kickstartet konferansen med blant annet skolebesøk. En av skolene man kunne besøke av Britannia Village Primary School som har en ekstraordinær historie. Fra å være blant Storbritannias 20 dårligste skoler, har skolen utviklet seg til å bli en av de mest attraktive. Kjell Atle Halvorsen har i dag besøkt skolen, og forteller her om deres besøk der!

24 deltakere på Change! 2019 besøkte i dag Britannia Village Primary School hvor vi ble tatt godt i mot av Executive Headteacher Linda-May Bingham og Head of School Kiel Richardson. 

Skolen har hatt en spektakulær utvikling siden 2005, da Linda-May tok over som rektor i 2005. Da var skolen en av de 20 dårligste i Storbritannia (!). Elevene markerte seg negativt, både mht. skoleprestasjoner og oppførsel, lærerne var demoraliserte og skolemyndighetene svært bekymret. I dag blir Britannia Village vurdert som «outstanding» på de aller fleste områdene.

Hvordan er dette mulig, når vi vet at skolen ligger i et område med store sosioøkonomiske «utfordringer», 89% av elevene kommer fra minoritetsgrupper, bare 35% av elevene snakker engelsk hjemme, og resten snakker 60 ulike språk i heimen?

I 2005 fikk skolen en modig, bevisst og ambisiøs rektor som først prioriterte den muntlige språkopplæringa, for å utvikle elevenes vokabular. Det opplæringsprogrammet de brukte gjorde også elevene til bedre skrivere. I tillegg har de kuttet antallet elever per «klasse» fra 30 til 20. Siden 2005 har skolen omorganisert hele undervisningen sin, med sterk vekt på temaundervisning som engasjerer og inspirerer elevene. Elevene skal glede seg til å komme på skolen og delta i undervisningen.

Ledelse og lærere understreker betydningen av kreative og kollektive arbeidsformer som sikrer at undervisningen bygger på de samme prinsippene og følger de samme retningslinjene, uansett hvilken lærer elevene har. Lærerne på Britannia Village forutsettes å være på skolen fra 0800 til 1700. Dette gir mulighet for kollektivt planleggingsarbeid, som igjen sparer lærerne for mye tid.

På vår vandring i klasserommene så vi engasjerte elever som deltok i utforskende læringssamtaler med sine lærere, som hjalp hverandre og brukte hverandre som læringspartnere både muntlig og skriftlig på alle trinn. De reflekterte gjerne over det de lærte og hvordan de lærte. Imponerende var også det estetisk integrerte læringsmiljøet, hvor pedagogikk og lærestoff var synliggjort og til stede overalt i form av illustrasjoner og objekter i rommene og på veggene, og  hvor hjelpemidler hadde en naturlig plass.

I 2005 hadde Britannia Village Primary School et svært dårlig rykte. I dag står foreldrene i kø for å få inn ungene sine der. Vi er inspirerte etter dette skolebesøket! 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.