En oppsummeringen av konferansen i London!

Da er vi tilbake i Norge etter å ha arrangert skolelederkonferansen, Change! Kjell Atle Halvorsen var en av de som var med til London, og her deler han sin oppsummering av det hele!

Konferansen startet torsdag formiddag med Paul Otto Brunstad. Han reflektere over hvordan vi danner elevene til frie og selvstendige individer med påvirkningskraft over eget liv og felles framtid. Dette ligger i spennet mellom pedagogisk forankring og teknologisk fornying. Som (ut)dansere må vi la elevene tråkke egne løyper, og ikke binde dem til løyper vi (voksne) har lagt. 

Etter lunsj var delte Sylvi Josefine Johnsen, rektor ved Lakselv VGS, sine erfaringer med å respektere elevenes stemme i skolen ved å bruke elevene bevisst som forbedringsagenter på skolen. Hun gjør dette ved å blant annet legge til rette for et systematisk samarbeid mellom tillitselever, elevråd og klassekontakter slik at elevene behandles og oppfatter seg selv som likeverdige aktører i skolesamfunnet. Dagen ble avsluttet med Rikts egen Johnny Gangsøy.

Fredagen startet med Sten Ludvigsen som holdt et inspirerende og tankevekkende foredrag som ble avbrutt regelmessig av oppgaver til drøfting rundt bordene. Når fagfornyelsen skal omsettes i praksis, står skolen overfor omfattende endringer. Ludvigsen sier at for at fagfornyelsen skal sette spor i klasserommet, krever dette av vi blant annet setter av nok tid på det vi mener er viktig fordi tid er avgjørende for hvor mye elevene får med seg. Det krever at vi utvikler de gode samtalene mellom lærer og elev, mellom elevene og mellom lærerne slik at undervisningen blir mer dialogpreget. 

Avslutningsvis fulgte Mary-Ana Jones opp med en engasjert og interaktiv økt hvor hun stilte spørsmålene: hvorfor hører vi ikke mer på elevene, og hva ville skje hvis vi hørt mer på dem? Hun startet med å invitere deltakerne til å reflektere over minne fra egen skolegang, og avsluttet med å utfordre deltakerne til å vurdere sin egen skoles holdninger. 

Vi takker for alle som har bidratt til konferansen vår, og for den fine gjengen av deltakere vi hadde med oss! Vi kjenner oss inspirert og klare for det siste skole-halvåret. 

Sylvi Josefine Johnsen
Sten R. Ludvigsen
Mary-Ana Jones
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.