, , , , ,

Installasjon og oppdatering av Apps til iPad

Denne posten vil bli oppdatert snart med illustrasjoner og bedre layout!

Her følger en gjennomgang av hvordan du installerer nye apps (program) og oppdaterer til nye versjoner. Posten er skrevet som dokumentasjon i forbindelse med vår deltagelse på Workshop på Rommen skole i regi av IKT-senteret og HiOA, men burde passe for alle som har spørsmål vedr dette temaet.

Det er svært enkelt å legge til nye apps på iPad. Det er tilsvarende enkelt og helt uteknisk å opptatere til siste versjon. Dette siste er viktig ettersom konkurransen mellom utviklerne driver fram stadig ny og god funksjonalitet i de appene som du allerede har kjøpt!

Først litt bakgrunn. iTunes er navnet på Apples butikk på nettet som selger musikk, apps, bøker og filmer. De to siste kategoriene er dessverre lite tilgjengelig i Norge, men det kommer. Du kan nå butikken (iTunes) fra forskjellige hold. Det vanligste er fra din PC/Mac – da installerer du et program for dette, eller fra din iPad/ iPhone/ iPod Touch. Når du ønsker å nå butikken fra din iPad åpner du appen som heter iTunes for alt som har med musikk (og etter hvert film) å gjøre. For å nå apps må du åpne App Store. Denne oppdelingen er ikke på PC/Mac her er alt i et program, iTunes. I det følgende vil vi kun se på tilgangen til program (eller apps som det heter på iPad) fra din iPad.

Når du skal kjøpe apps kan du gjøre dette fra din PC/Mac gjennom iTunes. Men dette er litt tungvindt ettersom du først må kjøpe appen, og så synke din iPad med kabel. Jeg foretrekker derfor å administrere alle apps direkte på min iPad.

Alt styres fra App Store som også er en app. Når du starten denne appen har du forskjellige valg. De framkommer som ikoner nederst på skjermen. Her følger en kort oversikt innholdet i valgene (fra venstre):

Anbefalte: Apple har en redaksjon som jobber med å peke på program som har god verdi. Disse er i forskjellige sjangre. Dette er et godt sted å begynne dersom du ikke er på jakt etter noe spesielt.

Genius: Denne tjenesten vil forsøke å finne ut hva du liker basert på hva du har på din iPad. Så kommer den med forslag til hva du kanskje er interessert i. Dette er noe som jeg har skrudd av ettersom jeg ikke liker at Apple skal bygge profil av meg.

Top Charts: Denne tjenesten viser deg hvilke apps som er de mest populære. Her er det to kategorier, betalte og gratis apps.

Kategorier: Her finner du en rekke kategorier og det kan være et godt utgangspunkt for å lete når du ikke er helt sikker på hva du er på jakt etter.

Purchased: Alt som du kjøper (om det koster penger eller er gratis) er registrert i iTunes. Her kan du se hva du har kjøpt, og installere direkte det som du har kjøpt, men som ikke er installert på din iPad. Det kan hende at du kjøpte dette til din iPhone, og da kan du også installere dette til din iPad her.

Oppdatering: Her finner du oversikt over de appene som har kommet med oppdatering. Du kan oppdatere en og en app eller velte, ”update all”

 

Kanskje er ditt forhold at du har iPad i forbindelse med skole eller jobb, og noen andre har lagt inn apper fra en konto som du ikke har tilgang til. Da kan du allikevel legge til nye apps. Slik gjør du det:

Når du har App Store åpen på din iPad (det samme gjelder for iPhone eller iPod Touch) går du til ”Anbefalte”. Nederst på denne siden vil du se hvilken Apple ID som er i bruk. Dersom du har annen konto som du ønsker å benyttet trykker du nå på Apple ID, og velger ”Sign Out”. Siden lastes på nytt, og du går til bunnen igjen. Nå står det ”Sign in”. Dersom det ikke er noen konto registrert på din iPad står det ”Sign In” fra start. Nå trykker du på ”Sign In” og velger ”Use Existing Apple ID”. Så oppgir du den epostadressen som du har registrert mot din konto, og skriver passord.

Nå har du tilgang til alle de appene som du har kjøpt fra tidligere på din konto og kan installere disse fra valget ”Purchased”. Du kan også nå kjøpe nye apps i App Store med din egen konto.

Dersom du låner en iPad vil det være du selv som eier lisensene, og kan installere disse på din egen iPad når du får en i framtiden.

Still gjerne spørsmål i kommentarfeltet dersom det er noe du lurer på.

Bilder og illustrasjoner kommer etter hvert – det var bare ikke tid denne morgenen 😉

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.