Med Apples årlige iPhone-lansering kommer også den  nye iOS-versjonen. Den største nyheten i iOS for skolemarkedet er definitivt samskriving i iWork-appene Pages, Numbers og Keynote. Vi har sett at disse appene har svært høy bruksverdi i skolene, og nå som det er mulig å samskrive på tvers av plattformer (både Mac, iPad, iPhone og i nettleseren på PC) i tillegg, vil nytten bli enda større.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pages

Pages er Apples tekstbehandler-app. Dette er en kraftig tekstbehandler som er lett i bruk. Pages lar deg lage flotte dokumenter på flere plattformer. Pages har mange forhåndsdefinerte maler og er godt tilrettelagt for å produsere multimodale tekster av mange forskjellige slag; kort, brev, visittkort, CV-er, flygeblad og plakater.

 

Samskrivingsfunksjonaliteten lar elevene skrive samtidig på et dokument. Dette har skolene spurt etter lenge, etter som man så langt kun har fått dette i tilsvarende apper fra Microsoft og Google. Samarbeidslæring og kommunikasjon blant elever gir et bedre læringsutbytte og et bedre samhold i klassen.

 

Numbers

Numbers er Apples regneark-app. Denne har en lav brukerterskel, og det er lett og effektivt å produsere pene, lettleselige resultater. Også denne er spesielt tilrettelagt multimodale produksjoner, og det er lett å integrere for eksempel bilder i regnearkene. Numbers produserer fine grafer, diagrammer og tabeller.

 

Samskrivingsfunksjonaliteten lar elevene samarbeide om et regneark. I et regneark går det an å opprette flere sider og man kan slik jobbe i samme dokument uten å forstyrre hverandre, for så å legge resultatene sammen.

 

Keynote

Keynote er Apples presentasjonsverktøy. Keynote utmerker seg på å være enkel i bruk og på å produsere flotte presentasjoner. Med Keynote er det lett å tilpasse tekst og bilder slik at du får det akkurat slik du vil ha det, og med et variert utvalg maler ser man fort hvilke muligheter dette verktøyet byr på. Elever er gjerne svært forskjellige og liker å presentere ting på ulikt vis, så det er fint å ha gode tilpasningsmuligheter i programmene.

 

I likhet med Pages og Numbers har Keynote også integrert samskrivingsfunksjonaliteten i programvaren deres. Dette gjør det mulig for elevgruppene å samarbeide om å produsere presentasjoner.

 

 

 

Alle appene kan eksportere dokumentene slik at de fungerer med Microsofts produksjons-apper – Word, Excel og PowerPoint.

Bruken av samskriving i iWork-appene forutsetter bruk av iCloud.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.