Illustrasjonsfoto: Det finnes apper som dekker alle behov, innlæring og produksjon.

Illustrasjonsfoto: Det finnes apper som dekker alle behov, innlæring og produksjon.

I spesialundervisningen er det stor oppmerksomhet på iPad. Det er ikke så rart. Her får man en hel verktøykasse til en pris som er til å smile av. Gjennom mange år har det vokst fram en underskog med titusener av gode verktøy (apps) som passer i denne kassen. Og enhver håndverker vet at gode verktøy gjør jobben lettere og resultatet bedre.

Det finnes apper som dekker de fleste behov i både barnehage og skole, så vel som spesialundervisning og opplæring av minoritetsspråklige. Her er det verktøy for den som sliter med å holde følge, og for dem som ikke får kjøre fort nok.
Læringsglede er en nøkkel til økt læring. Den stimuleres av mestringsopplevelser. Det betinger utfordringer på et nivå tilrettelagt barnet og presentert slik at det har relevans. Med iPad har plutselig individuell tilrettelegging kommet innen rekkevidde på en måte som ikke har vært mulig tidligere.

iPaden byr på mange spesialpedagogiske muligheter når man tar eleven ut av klassen. Men aller best er det når resten av klassen har iPad. Da kan eleven selv tilpasse arbeidet med et av de mange verktøyene som han har tilgjengelig, noen ganger hjulpet av pedagogen. Lite stigmatisering – det er lett å forstå hvilken betydning dette har for eleven. Og det er spennende å tenke på hva redusert behov for å ta elever ut av klassen betyr økonomisk. Med ett blir det mulig å se hvordan iPadene kan finansieres – til beste for alle elever!

RIKT har bred erfaring med iPad i læringen, og vi opplever det som et priviligium at vi så ofte får delta i slike prosesser. Vi tar mer enn gjerne en prat med deg for å se på hva som kan gjøres i din kommune. Hva er realistiske mål og hva kreves for å nå dem.

Vi ser fram til å høre fra deg!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.