,

Nyttige forbedringer i iOS 6

RIKT har installert iOS 6 på noen av våre iPader. Og vi liker hva vi ser. På Jan Gamres blogg kan du lese om spesifikke forbedringer vi ser mot det pedagogiske. Nå vil vi skrive om noen forbedringer som er viktige for vår personlige bruk. Vi har parkert våre laptoper for lengst og bruker iPad for alt hva det er verdt. På kontoret bruker vi stasjonær maskin. All møtevirksomhet og all reisevirksomhet foregår med iPad. Når vi er hjemme bruker vi iPad. Derfor er det svært viktig for oss å jobbe effektivt hele veien. Vi bruker iPad til alt mulig, også mail. Derfor er vi svært glad for at det er noen viktige forbedringer i mailklienten.

For det første er det nå mulig med flere signaturer i mailklienten. Dette er viktig fordi omtrent alle bruker minst jobb mail og privat mail på sin iPad. Jeg har selv 4 stk mailkontoer på min iPad og min iPhone. Det er veldig bra at jeg kan differensiere mailsignaturen.

Nå kan jeg også flagge viktige mail rett i mailklienten. Denne har høy betydning i en stresset hverdag med 50+ inngående mail hver dag. Flagget blir med i bl.a. Exchange og Gmail sentralt så vidt vi kan se. Exchange har en svært god integrasjon mot iOS hvor jeg får full integrasjon av mail, kontakter og kalender. Android brukere sliter litt mer med fullverdig Exchange integrasjon.

Å invitere til møter i kalenderen er en grei sak og å se hverandres tilgjengelige tid. Mange har lurt på hvordan de kan distribuere delte Exchange kalendere mot iOS. RIKT har lært seg triksene og hjelper de som eventuelt ønsker bistand på dette. Med iOS 6 viderføres den gode Exchange løsningen på en god måte.

Jeg har nå mulighet for å route VIP til en egen mappe. Det betyr at alle personer jeg definerer som VIP representeres i egen virtuell mappe på rotnivå blant mine innbokser. Dette er en smart måte å samle viktig mail på. Det er fort gjort å melde personer inn og ut av VIP slik at jeg kan ha en dynamikk på denne innboksen som passer prosjektene jeg er i til enhver tid. All mail fra VIP er også synlig i de øvrige innboksene, så VIP mappen er bare et hjelpemiddel til å sortere viktig mail. Praktisk og enkelt.

I denne artikkelen vil også nevne at TomTom navigasjon er gratis med det innebygde kartprogrammet. Jeg testet dette på vei fra Gjerdrum til kontoret på Skedsmokorset. Det fungerer som ei kule:) Det blir en utfordring for GPS leverandører å opprettholde salget mot bilbransjen etter dette. Jeg smiler fra øre til øre. Jeg har brukt CoPilot sin app ved besøk i Italia tidligere. Den kosta rundt 500,- kr. Jeg ser at TomTom gratisversjonen vil fylle mye av det samme behovet. Ettersom denne biten er helt på sidelinjen av det RIKT holder på med stopper jeg her. Det kommer helt sikkert andre bloggartikler og tester som tar går TomTom løsningen nøyere etter i sømmene.

Så bør jeg også nevne at alle bildene er lastet opp direkte fra Safari mot WordPress. Dette sparer meg for noen klikk da jeg har brukt WordPress app til å laste opp bilder tidligere. Det er også en skikkelig forbedring. (Denne bloggen står på en lokal installasjon og ikke på WordPress.com)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.