,

Sykepleierhøgskole med stor iPad satsing

Lovisenberg diakonale høgskole er norges eldste sykepleierhøgskole, og i august starter utrulling av iPad til studentene. Programmet vil etter hvert omfatte 800 studenter. 90 ansatte har fått iPader allerede, mens hele 1. trinn bachelor-studenter utstyres med iPader i august 2012. Lovisenberg har høye ambisjoner og forbereder rutiner for bl.a. mer effektiv studieteknikk, digitale læreverk og kompendier, og avanserte søk mot faglitteratur og medisinske oppslagsbaser. Satsingen vil bidra til effektiv kunnskapsproduksjon i årene framover. Lovisenberg benytter Eplehuset og RIKT som leverandører.

Lovisenberg blir den største satsingen innenfor utdanning på iPad her til lands, og det er unikt at det også er den første større satsingen innenfor helsenorge. Helseforetakene er blandt tidlig-adapterne i USA, og der borte har iPad blitt stort innenfor helsesektor. Norge har kun pilotering foreløpig, derfor er Lovisenbergs satsing et friskt pust om hva som kommer.

Alle ansatte ved Lovisenberg diakonale høgskole har i disse dager mottatt hver sin MacBook Air og hver sin iPad. De får også iPhone i løpet av høsten. De sentrale dataene og verktøyene er nå tilgjengelige fra Mac og iPad, og snart iPhone. Høgskolen har også valgt å kjøre alle ansatte gjennom en grundig kurspakke for å utruste og istandgjøre den enkelte.

Satsingen gjør skolen attraktiv for det neste tiåret. Effektiv kunnskapsproduksjon sikres med Apple utstyr og gode partnere på laget, partnere som sikrer en vellykket implementering. Eplehuset og RIKT stiller seg i rekken av gratulanter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.