Sitter godt plassert i sofaen denne søndags morgen, kaffen på plass, og koser meg med iPaden på fanget. På tide å koble Flipboard opp mot min Twitterkonto slik at jeg kan lese artikler som postes -rett i appen jummy!! Veeeeldig praktisk må man si, gnir meg i henda og gleder meg til endelig få dette på plass!

Oooopppps

det kom visst opp en melding. To valg – koble til eller ikke. Jeg valgte instinktivt ikke. Det er derfor jeg fikk opp vilkårene. Jeg forsøkte på nytt – denne gangen svarte jeg koble til – og gikk videre UTEN lengre å få presentert vilkårene. Og hva vilkårene er, det tror du nesten ikke. Men beviset ligger i bildet som du ser her til høyre. Og bare prøv selv! Koble på, og du gir Flipboard alle rettigheter til din Twitter konto. Det eneste du beholder kontroll over er ditt passord.

Og dette er standard vilkår. Grav bare i Facebook og alle de andre så får du se. Når du begynner å blande apper med tjenester på nettet sprer du det du trodde var privatliv til så mange aktører at du ikke lengre har noe! Du risikerer om kort tid finne alt gjennom Google search. Det vil si, noe holder de nok tilbake for ikke å skremme deg. Fordelen er jo selvsagt at vi har så lett for å glemme, så da kan vi jo bare gå til Google, eller Flipboard, eller Facebook, eller Evernote eller….

Men hva bryr jeg meg vel. Jeg har jo ikke noe å skjule. Jeg er jo bare et gjennomsnitts menneske som ingen har interesse av. En i mengden.

Men dersom jeg betror meg til deg, og tror at det vi skriver er mellom oss, så bryr JEG meg når jeg senere finner dette som søkbar informasjon på Google. Dersom du i et svakt øyeblikk deler fortrolig informasjon med andre, eller dagboken din og så senere finner dette som søkeresultat på Google -så kan det hende at du også bryr deg. I alle fall når du i jobbintervjuet forsøker å overbevise om hva du egentlig mente den gang…

Du tror det nesten ikke – det finnes lærere som faktisk oppmuntrer sine umyndige elever til ukritisk bruk av slike tjenester. Ja, tjenestene er fantastiske – jeg mener det. Men er ikke elevens privatliv en litt vel høy pris å betale for litt makelighet og spennende muligheter?

Og hvor ble det av Esc-knappen, Stopp-knappen, Slett-meg-knappen?

Beklager, du har allerede akseptert brukervilkårene som sier at tjenesteleverandøren har bruksrett til dine data. Du er solgt!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.