, ,

Digital kompetanse fra 1. skoledag i 1. klasse!

Raskt digitalt opplegg i første klasse, første skoledag.

Hele denne posten med alt innhold er laget på iPad

Digital kompetanse bør være noe elevene benytter for å nå de øvrige løringsmålene. Men dette krever noen ganger at vi har en litt annen tilnærming enn å lære elevene å logge på (læringsmål 1 klasse). Det er et både kjedelig, og lite tilfredsstillende læringsmål. Skolen burde kunne bidra med noe mer spennende 🙂
Så her får du et forslag fra meg hvordan du allerede første skoledag kan tenke digital kompetanse og ta i bruk digitale verktøy.

Du trenger:
-En iPad til hver elev
-Appen Drawing Pad
-En Airprint kompatibel skriver (helst)
-30 min

Jobb helst med iPad i breddeformat. Elevene starter kameraet. La de hjelpe hverande med å ta bilde av hverandre, to og to. Åpne så Drawing Pad, og trykk New for å få opp en ren side.
I menyen på siden velges bildene (du ser en del ikoner) På toppen av rekken har du mulighet til å legge inn bilder fra galleriet. Du kan selvsagt hoppe over dette bildet, og heller la eleven tegne seg selv.
Så skriver eleven navnet sitt, tegner og pynter med stickers som det finnes mange av. Til slutt sendes tegning til skriver. Dersom dere ikke har kompatibel skriver kan de ferdige bildene også lagres til galleriet. Lærer samler inn iPadene og sørger for å sende epost til foreldrene med tegningene (men det tar litt tid – beregn 45 min)

Og du, dersom du likte dette så er det fint om du kan trykke på «like» øverst på siden. Det hjelper andre med å finne fram til hva som er bra. Og så øker det min motivasjon for å legge ut flere.
Dersom du ikke likte det så legg gjerne igjen en kommentar.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.