Prisøkning i App Store

Hvordan kommer de nye prisene til å påvirke salget av apps?
Det var en lite hyggelig melding å få at Apple har skrudd opp prisene på appene i App Store. Det plager neppe mange av oss at de enkle appene har gått opp fra 6 til 7 kroner. Men noen av de mer avanserte og dyrere appene har gått opp så mye som 30-50%. Jeg har f.eks nølt en stund med å kjøpe Omnifocus for iPad ettersom den kostet 211 kroner. Nå må jeg ut med 280 dersom jeg ønsker å skaffe meg denne – en økning på 33%. TomTom for iPad skal etter sigende ha gått opp 53% til kr 840!
Norske myndigheter har lagt på moms på digitale varer og tjenester gjeldende fra 1 juli. I lys av dette er det forståelig at

Svekket dollar er en dårlig forklaring!

prisene justeres opp 25%. Men det er produsenten selv som bestemmer pris på sine apper, ikke Apple. Når da en rekke apper har en prisøkning utover det som momsen skulle tilsi, skyldes det produsenter som benytter det gamle trikset med å skjule prisøkningen ved innføring/ økning av skatt. Det er vanskelig å forklare noe av prisøkningen med valutasvingninger ettersom kronen har styrket seg mot dollaren det siste året. Se grafen fra E24.

Hva mener du om prisøkningen? Kommer dette til å få konsekvenser for deg, din skole, din bedrift? Legg igjen din kommentar!

Hele denne posten med alt innhold er laget kun med bruk av iPad.
[poll id=»4″]

Dersom du setter pris på det arbeidet som gjøres på denne bloggen er det fint om du markerer dette ved å trykke like/ not like. Da hjelper du også andre å finne fram til det beste stoffet.
Takk!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.