Denne gang er det et polsk selskap som har utviklet en publiseringsløsning spesielt til bruk på lesebrett som f.eks iPad. Produktet retter seg mot forlag. Men ettersom prisen ikke er avskrekkende vil denne løsningen være interessant å se på også for mindre enheter som f.eks lokale skoler som ønsker å utgi sine egne læremidler. Foreløpig er det snakk om €125 for utgivelse av et produkt, men det jobbes med prisstrukturen. Ettersom produktet er nytt finnes det sikkert rom for forhandlinger.

Med en publiseringsløsning som forenkler prosessen med egne utgivelser er det åpenbart at skole-Norge går spennende tider i møte. Gitt avtale med f.eks utenlandske innholdstilbydere kan man basere mye på oversettelser. For ikke å snakke om alle mulighetene som dette gir til lokal produksjon av læremidler. Utfordringen blir selvsagt som alltid å sikre det faglige innholdet.

Den linken jeg testet lot seg bare åpne i nettbrettet. Linken åpnet publikasjonen på min iPad som om det var en egen app. Selv om jeg ikke forstod noe av innholdet fikk jeg en god «lesefølelse». Du kan teste den på ditt nettbrett her: http://spoti.pl/e-dokument/5810/Raport. Dette har etter sigende blitt til med bare 3 timers innsats og uten forhåndskjennskap til verktøyet. Vedkommende som produserte dette eksempelet har også gitt en bredere omtale av produktet. Du finner på bloggen deres BetaTales.

Spoti, produsenten av verktøyet finner du her: http://spoti.pl/

«Our Choice» av Al Goore har fått mye oppmerksomhet i det siste ettersom boken tar opp et viktig tema samtidig som den viser en del av de spennende mulighetene til interaktivitet som finnes på iPad og andre nettbrett.

 

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Det blir spennende å se hvordan disse produktene vil utvikle seg, og ikke minst om norske forlag vil se på mulighetene for å skape nye produkter for vitebegjærlige elever som ønsker å lære på nye måter. Et polsk firma har lansert en rimelig løsning for publisering i HTML5-format. […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.