Her er en skikkelig gladnyhet for skolene. Fram til nå har skolene satset på iPad 2 fordi dette har vært den rimeligste inngangsporten til den nye mestringsplattformen for læring. iPad 2 ble lansert for snart 3 år siden og har vært en stor suksess i skolene. Nå har Apple oppgradert til iPad Retina og skolene får både mer ytelse, Airdrop, Lightning og Retina skjerm for prisen av iPad 2, ca kr 2.392 eks MVA! 

Med denne oppgraderingen vil en skole som investerer rimeligste versjon av iPad ha trygghet for investeringen i mange år framover.

I Norge har iPad vært en stor suksess i skolene, og det brer videre om seg denne våren. Noen av de nye installasjonene vi kan lese om er bl.a. Skrim ungdomsskole på Kongsberg, Bjelland oppvekstsenter i Marnadal, 6 skoler i Kristiansand (herunder Karuss), Moe skole i Sandefjord, Konnerud skole i Drammen og Hauger skole i Bærum. Dette er installasjoner det er publisert noe om, i tillegg er det utallige installasjoner som ikke får mediadekning.

I fjor hørte vi at kommuner bla i Vestby, Larvik, Stavanger, Ski og Sør-Odal gjorde større iPad prosjekter. Alle disse skalerer videre i år, bla Mesterfjellet skole i Larvik som nå går 1:1 med iPad. I RIKT er vi kjent med at store kommunale 1:1 satsinger kommer nå, – det ligger rett forut.

Med alle disse suksesshistoriene som bakgrunn, er det en veldig god nyhet Apple gir skolenorge. Alle som investerer i rimeligste versjon av iPad fra nå og framover vil få en kraftig oppgradert versjon. Mye taler for at det vil bli mange norske skoler som kommer til å benytte seg av denne godbiten. I RIKT er vi glade på skolenes vegne og ønsker en samtale om opplæring av lærerne med alle skoleledere som vurderer å satse på iPad. Det er få virkemidler som endrer undervisningen så raskt og effektivt som iPad i kombinasjon med opplæring fra RIKT. Besøk gjerne vår splitter nye hjemmeside og les om våre opplæringstilbud, og se «Hva kundene sier».

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.