, , ,

Læringsgevinster med iPad

iPad er super som PC (Personal Computer). Lærere melder om økt konsentrasjon og ro i klassen.

Det er en rekke grunner til at iPad har blitt tatt så godt imot i klasserommet. Selvsagt henger dette nøye sammen med den raske utbredelsen som har skjedd ellers i samfunnet. Aldri har vi sett ny teknologi få en så stor utbredelse på så kort tid. Men den kanskje viktigste årsaken er at iPad mer enn noe annet verktøy lar seg tilpasse de oppgaver den skal løse.
Privat bruk består gjerne av konsum: lese nyheter, spill og for de mer «avanserte» en og annen e-post. Derav økenavnet «nettbrett». I skolen bruker vi derimot iPaden til å produsere og derfor er «læringsbrett» et mer dekkende begrep. Riktig brukt er iPaden en PC (Personal Computer) så god som noen. Derfor er de også inkludert i GSI-registreringen.

Mens informasjon har blitt stadig mer tilgjengelig har kravene til bearbeiding økt. Det er spesielt denne siste delen av læringsprosessen RIKT fokuserer på. Dagens elever har forventninger om å jobbe mer effektivt og med verktøy som engasjerer. Teksbehandler og regneark er alene ikke tilstrekkelig til å utfordre elevenes kreativitet.
Med iPad får elevene en rekke verktøy til disposisjon som gjør læring og produksjon mer effektiv, kreativ, spennende, variert på en måte som er i takt med samfunnet forøvrig. Det er motiverende å levere muntlige besvarelser i muntlige fag. Spilliknende læringsapper tas i bruk og automatisering i matematikk har plutselig blitt moro!

Ikke rart at læringsglede og motivasjon øker – og dermed også læringsutbyttet!

Med en iPad på pulten er infomasjonen like nært som fingertuppen. Den er klar før du har åpnet dekselet. Her er det ikke krav til mus eller penn. En lading er tilstekkelig til 3 skoledagers drift og ladekabler fra tak og vegger har blitt historie. Bruken er like enkel som en mobiltelefon.

Er det noe å lure på? Byr du på kaffen kommer vi innom en tur for en god prat.

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Les også: “Læringsgevinster med iPad” […]

  2. […] brukes til produksjon i samme grad som andre PCer (Personal Computer). Det har vi svart på i denne artikkelen. Mange skoler velger å kjøpe inn rimeligste modell siden byggkvaliteten er den samme for alle. […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.