Grei måte å jobbe med tall. Digital kompetanse i praksis fra første klasse.

Hele denne posten med alt innhold er laget på iPad.

Opplegget er enkelt og passer for småskolen. Vi jobber med tallene, og en av aktivitetene er bruk av iPad. Her kommer det digitale verktøyet til sin rett – som et verktøy til læring.

I dette eksempelet jobber vi med tallet 3. Tallinjen kan du fritt bruke om du vil. Trykk på den her på siden og den åpner seg i et større bilde som du kan kopiere til din egen iPad og legge inn i programmer på samme måte som jeg har gjort.

Her får eleven anledning til å øve på å skrive tallet. Flere repitisjoner anbefales. For at det skal være lettere å hvile håndleddet på skjermen lønner det seg å aktivere håndleddstøtte. Det gjøres ved å trykke ned 3. ikon fra høyre, øverst i menylinjen. Dette gir da en glider som flytter seg automatisk etter hvert som man skriver nedover siden. Man kan også flytte glideren manuelt om det er behov for det.
Det kan være lurt å bruke blyant til dette, såkalt stylus. De finnes i flere varianter, men jeg foretrekker en som er litt tykk. Du kan lese mer om den her. De koster ca kr 235 eks MVA i butikk, men kan bestilles hos oss for kr 175 eks MVA i antall på min 10.

Når dette er gjort får de lov til å leke seg med bilder og stickers. Bildene kan elevene ta selv direkte på iPaden. F.eks bilde i klasserommet. Merk av på bildet alt som det er tre av – bruk forskjellige farger.
Finn et bilde på Internett, kopier det til galleriet ved å trykk/hold til du får opp menyen. Legg inn bildet i Noteshelf ved å trykke på ikonet på menylinjen øverst i programmet. Her har du ogås mulighet til å ta bilde rett inn i programmet om du vil – egen knapp.
Sett inn stickers i riktig antall – kan du bruke dem til å lage en fortelling med 3?
Det var en gang 3 soler som skulle ut å seile i 3 seilbåter. Men så seilte de på 3 kaktuser og punkterte. Heldigvis var det 3 sykebiler i nærheten…

Værsågod, her er en tallinje som du kan bruke om du vil. Mekka den på iPad. Trykk på bilde for å få stoor utgave

Du trenger:
En iPad til hver elev
Programmet Noteshelf til kr 35 (les test på appen her)
Ev tallinjen som du laster ned fra denne siden, eller lag en bedre 🙂

Og som alltid. Dersom du satte pris på dette så trykk på «like» øverst på siden. Da hjelper du flere med å finne fram til det beste stoffet. Og så er det en oppmuntring til meg om å publisere flere opplegg.

Du kan enkelt dele denne siden med andre ved å trykke på ikonene for Facebook og Twitter øverst på siden. Da får du opp en meny med mange valg, bla epost.
Legg gjerne igjen kommentarer dersom du har det, eller forslag til læringsopplegg.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.