Mellomgrinnet på St.Eystein i gang med å planlegge handling i filmen.

Det er bare å konstatere at livet med iPad er litt mer hektisk – i alle fall for meg. Denne dagen hadde jeg først et besøk i en Akershuskommune. Fokus var bruk av iPad for politikerene. Så bar det til en av skolene i Oslo som skal i gang med iPad. Lærerne skulle få sitt første møte med iPad til undervisningen. Høy stemning!
En kjapt blikk på klokka, 3 timer til flyet går. Det hadde vært litt for lite fritid til å tenke på pakking. Full fart gjennom rushtrafikken, fylle kofferten, og løpe til flytoget, dette går greit. Nå var det Nord-Norge som stod for tur.

Torsdag morgen møtte jeg noen spente elever utenfor St.Eystein skole i Bodø. «E de’ du som e hain iPad-mainn?» Skolen hadde nettopp fått klassesettet med iPader fra SNORRE Data – ferdig satt opp med en masse gode apps, og klar til innsats.
Rektor, Elisabeth Thielemann tok meg med rundt og fortalte om skolen som vokser i antall elever, og som er Bodøs eneste privatskole. Dagen skulle deles mellom mellom- og ungdomstrinnet.

Ungdomstrinnet koser seg med de ferdige resultatene.

Filmproduksjon med elevene passer godt som innføring ettersom man kommer innpå så mange av funksjonene på ipaden. Dessuten er det moro! Men var det mulig å få til på 1 time og 40 minutter? Her var det ikke mye tid til snikksnakk, og elevene var ikke vanskelige å be! Stram regi, og kursholderen gav barna 3 minutt å bestemme hva filmen skulle handle om. Temaet var «Det beste med skolen min». Så fulgte manus, tittelblad, fotografering og filming i rask rekkefølge. Til slutt hadde vi 30 minutter til redigering. Ville det være mulig? Elevene hadde ingen sperrer og lekte seg videre. På slaget 10.30 leverte de inn iPadene slik at vi kunne kose oss, humre og le til alle påfunnene i de mange filmene. Med ungdomsskolen gikk det like greit.
På slutten av dagen var det lærernes tur til å få innføring. Film var allerede løst, så vi satte fokus på mange andre muligheter med iPaddene.
Endelig en rolig ettermiddag og tid til å slappe av. I morgen går turen til Stamsund.

Relevante linker:
Mitt første videoprosjekt med iMovie.
Spennende møte med iPad på Odda barneskole

Og som alltid, dersom du satte pris på denne posten så vis det ved å trykke «like» øverst i denne posten. Hyggelig for både skolen og forfatter med tilbakemeldinger!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.