, , ,

Gæ´rn eller?

Lykkelig effektiv på Frankfurt flyplass 🙂

Ja, da har jeg gjort det – kastet meg rett ut i det. For første gang på mer enn 10 år har jeg forlatt hjemmet for mer enn 3 dager uten laptop. Jeg må være gæ´rn!
Vanen tro skulle jeg til å pakke ned laptopen i går kveld, og det var da spørsmålet kom opp: Hva skal du med den? Du har jo iPad!!!! Så sant, å ta med laptop vil si å ha med ekstra stor veske og ekstra kilo. Men… tenkte jeg, jeg kan da ikke reise uten, tenk om… Hva da? var det som om en stemme sa – hva da…? Ehh, tenk om – og jeg tenkte meg om, men fant hverken gode spørsmål eller vanskelige svar. Det hele er såre enkelt. Det jeg ikke kan få gjort på min iPad er ikke verdt å gjøre!
Jeg kunne lagt jobben igjen hjemme, men da måtte ferien blitt kortere. Derfor har jeg planlagt å jobbe et par timer om morgenen før barna vokner. Og så er det bloggen som skal følges opp. Jeg er egentlig godt rustet ettersom alle filene mine er synket mot filserveren som fungerer som min private sky. Denne når jeg uansett hvor jeg er i verden. Her ligger også ca 80 filmer som jeg har rippet helt lovlig og som jeg kan laste ned og se dersom behovet meøder seg – kjekt å ha. Ikke at jeg har tenkt å se film i ferien, men dersom… Du skjønner!

Akkurat nå sitter jeg på flyplassen i Frankfurt. Det er to timer til flyet går, og en super anledning til å blogge 🙂 iPaden er bare sekunder unna og jeg slipper å se etter strøm ettersom batteriet rekker hele dagen. Herlig umiddelbart! På flyet var ungene opptatt av sitt og jeg så mitt snitt til å spille – det er billigsalg på EA, og jeg har lastet ned noen supre titler. Fikk også litt tid til å tenke jobb. Herlig å kunne gjøre det som faller en inn i øyeblikket.
Der var det noen som gikk forbi bordet mitt.. og snublet. Vet ikke hvilket språk de snakker, men av kropsspråket skjønner jeg at de ikke har sett noen bruke iPad med trådløst tastatur før, he he…

Som så mange ganger før slår det meg. Alt har blitt mer umiddelbart og lettere tilgjengelig med iPaden. Nok en gang opplever jeg at den gjør noe med meg – min måte å jobbe på, og slappe av på. Alt er der innen rekkevidde på sekunder. I like it!

Jeg rakk ikke å poste dette før jeg kom fram til mitt bestemmelsessted, Romania. Nå har første dag uten PC gått, og jeg har ikke savnet den et sekund. Hmmm

Dersom du liker denne posten så stem gjerne på den øverst på siden – eller en tommel ned. Det er inspirerende for meg som legger mye arbeid ned i dette å få litt tilbakemelding 🙂 Takk!

Hele denne posten er som du skjønner laget uten spor av PC-bruk..

5 replies
 1. Ingebjørg Nondal
  Ingebjørg Nondal says:

  Flott blogg!

  Eg satsar forresten også på å reise på ferie utan laptop i år (men MED iPad, sjølvsagt) Kva slags filserver brukar du som lagringsplass? Eg vurderer betal-versjon av Dropbox, men veit ikkje så mykje om det enno. Kan det anbefalast? Kor har du kjøpt tastaturet ditt forresten?

  Svar
 2. Anne Landaas Eriksen
  Anne Landaas Eriksen says:

  Hei, Erling!
  Sitter her på laptopen min og kikker på iPad på nettet….blir nok en iPad i stedenfor minilaptop på meg, tror jeg. Besøket ditt i Odda og bloggen din her har vært med å vende nesa mi mot iPad. Men jeg er jo helt grønn, så jeg vil benytte meg av tilbudet her på bloggen om å spørre…Her kommer første spørsmål: Takler Apple sine produkter Java? (prøvde å betale en regning i nettbanken via iPod på et skranglete bredbånd i Tyrkia sist uke, men det strandet på Java…)
  God ferie videre, og IKKE mer enn et par timers jobbing på iPaden om dagen;)

  Svar
 3. Erling
  Erling says:

  @Ingebjørg Nondal
  Filserver, eller privat sky er noe som vi hjelper våre kunder med å få satt opp. God integrasjon med programmer på iPaden. Det er bare å ta kontakt via http://www.rikt.net. Rimelig og enkelt – og framfor alt sikkert. Den viktigste grunnen for at jeg ikke bruker «gratis lunsjer» er at de har en agenda som når jeg leser vilkårene (få med det på s 23..) ikke makter å være enig i… 🙂
  Tastaturet er helt SUPERT. Det er et standard Apple Bluetooth tastatur som har vært på markedet i flere år. Herlig å skrive på og utrolig kjekt ettersom iPaden kan stå både i portrett- og landskapsmodus. Les også denne posten: http://blog.rikt.net/2011/05/jobb-effektivt-med-eksternt-tastatur/
  Kjenner at det bygger opp til ny tittel på bloggen – Born to be free… :)))

  Svar
 4. Erling
  Erling says:

  @Anne Landaas Eriksen
  :))) det er ikke lett å begrense seg, det er sikkert. Men mye av det som jeg gjør, særlig på bloggen er moro. Og når er en gründertype er det ikke lett å sitte stille. Akkurat nå er jeg i hovedstaden i Romania, Bucuresti, men om et par dager drar vi på landet til huset som vi har der. Gleder meg til å sitte om morgenen med en god kopp kaffe på terrassen og tenke gjennom strategien for høsten – det er sommer det 😉
  Så til Java. Det er ikke alt som støttes, og det ser ikke ut til at det kommer vestentlig mer støtte når iOS 5 slippes til høsten. Jeg vet at det er noen som sliter med nettbank, men hos meg som har DnbNOR går det som en drøm. Man må prøve i hvert tilfelle hva som støttes av Java ettersom det ikke er mulig å gi en generell tilbakemelding. Når det gjelder nettbank så er det kanskje smart å ta kontakt med banken og spørre dem.
  Men det ser ut som om Apple er i ferd med å legge opp sin strategi for iPad. Tidligere (i vår) sa de at iPad var til konsum. Nå har de innsett at forbrukerne ikke er enige og at bruken er langt bredere enn som lesebrett. Dette gir håp om en raskere implementering av viktige funksjoner som f.eks bredere støtte for Java.

  Svar
 5. GunnarValton
  GunnarValton says:

  Tastatur på til ipad kjøper duhos komplett.no gå inn på a-way.no å se bilder og info om tastaturet. denne er genial. der får du beskyttelses mappe med slim tastatur på norsk, ikke bluetooth, så du slipper å tenke på at det må lades.

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.