, ,

Den franske revolusjon blir nettavis på Skrim ungdomsskole

Skrim blogg

Full konsentrasjon fra de vel 80 elevene når vi gjennomgår hvordan man setter opp sin egen blogg.

Januar 2014 skrev Skrim historie ved å være den første ungdomsskolen i Norge som gikk 1:1 med iPad. Johnny Gangsøy som er rektor på skolen, har klare tanker om hva han vil med satsingen. ”Dersom det ikke gir økt læringsutbytte for elevene er det bortkastet tid og penger. Da er det bedre å la være”. Mange skoleledere har vært på besøk på skolen og mye har skjedd på disse to årene. Hverken lærere eller elever kan tenke seg en skole uten det digitale læremiddelet. 
Men nå var det på tide med litt uro igjen syntes rektor og tok kontakt med oss i Rikt. Kanskje vi kan starte opp det bloggprosjektet som vi har snakket lenge om?

Rikt har tilrettelagt en løsning slik at alle elever og lærere får sin egen WordPress-blogg under samme nettadresse. Her kan hver enkelt elev bestemme tema og farger for sin blogg. Læreren får varsel etter hvert som elevene har postet noe, og sammen avgjør de hvilke av postene som skal publiseres åpent på nettet. Verktøyet stimulerer til god kameratvurdering og effektivt samarbeide om læringen.
Denne mandag morgenen var det 85 åttendeklassinger som skulle i gang. Før lunch hadde alle fått ut sin første bloggpost og snart var det er mylder av farger på de mange bloggene.

sinte bønder

Journalister i møte med sinte bønder. Det ulmer!

Tema denne uken er den franske revolusjon. De tre klasserommene gjøres om til redaksjonslokaler med nærmere 30 journalister for hver av de tre avisene. Revolusjonen dekkes på en uke, slik at dagene blir svært innholdsrike. Det legges opp til korte deadliner og elevene må strekke seg for å få ut tekstene i tide. Vi har jobbet med opphavsrett og journalistene vet hvordan de finner bilder som de har lov til å benytte i sine sammensatte tekster.

«Pressekonferanse,» er det noen som roper. Det er Marie Antionette som skal forsøke å forklare hva hun mener med at tredjestanden jo kan spise kaker om de ikke har brød.
Men da kommer også de misfornøyde bøndene, og journalistene kaster seg over og intervjuer. Det ulmer i folket og man skjønner at det tilspisser seg. Nå må journalistene henge i! Det er kort tid til deadline….

I morgen, onsdag kommer 3 aviser ut. Da kan du lese alle de spennende nyhetene om revolusjonen. Følg med, vi gir deg lenken i morgen.

Det er 3 «Revolusjonsaviser» Gå inn, les og trykk på «liker». Det er til stor inspirasjon for elevene!
https://skrimu.syno.no/8a/
https://skrimu.syno.no/8b/
https://skrimu.syno.no/8c/

OBS!
Akkurat nå er det problemer med sertifikatet til disse sidene. Du får opp et varsel og velger fortsett. Du må bruke nettleser som Safari, Chrome, Firefox, IE eller liknende for å komme inn. Facebookappen vil f.eks ikke fungere.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.