Mandag kveld norsk tid lanserte Apple en oppdatering for iPad, iPhone og iPod Touch – iOS 11. I iOS 11 er det mange spennende nyheter for bruk i skoler. Akkurat nå er iOS i beta-versjon, men lanseres for fullt til høsten. iOS 11 gjør iPaden i enda større grad til et profesjonelt produksjonsverktøy. Vi oppsummerer de viktigste nye funksjonene for skoler her:

 

 

Files for iPad
I en ny app – Files – vil alle filene fra kompatible apper samles. Her kan man kjapt søke i, navigere, administrere og dele filene fra alle kompatible apper.

 

Forbedret multitasking
iOS 11 gjør det lettere og mer intuitivt å multitaske. Når du bruker Split View og Slide Over, vil nå begge appene forbli aktive. Det er også lettere å bytte mellom åpne apper.

 

Dra og slipp
Nå kan du flytte tekst, bilder og filer fra en app til en annen, helt sømløst! Fordi iPaden har multi-touch-støtte kan du flytte en eller flere ting rundt hvor som helst på skjermen.

 

Innebygget støtte for skjermopptak
Nå er det kommet innebygget støtte for skjermopptak på iPaden, som gjør det enkelt mulig for elevene å «filme» fremgangsmåte og prosess i læringsarbeidet.

 

Swift Playgrounds
Apples app for opplæring i programmering har oppdatert med nytt innhold, og støtte for roboter fra Lego Mindstorms, Sphero, Wonder Workshops Dash & Dot, MeeBot og Parrots mini-droner.

 

Forbedret støtte for AR (utvidet virkelighet) og ARKit
Augmented Reality er en teknologi som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuell data. iOS 11 introduserer ARKit, et nytt rammeverk som gir støtte for AR-teknologi til millioner av iOS-enheter, og gjør det lettere for utviklere å bygge AR-opplevelser uten sidestykke. Etter hvert som innholdet utvikles, blir det spennende for skolene å se virkelighetstro modeller av biler, fly, byer og bygninger.

 

Dokumentscanner i Notater
Det er bygget inn en dokumentscanner i Notater-appen som automatisk registrerer og scanner et dokument og tilpasser kantene  til standardformater. Du kan enkelt fylle inn blanke felt og lagre og dele det på enkelt vis.

 

Kamera
Kamera-appen har nå en innebygget QR-kode-scanner, og det er kommet flere muligheter for å uttrykke seg kreativt med Live Photos.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.