,

En læringsstøttende Aktivitetsskole

IMG_1270

En framoverlent, positiv og engasjert gjeng!

Aktivitetsskolen (AKS) på Hasle skole, satser på iPad for å styrke sitt arbeid med læringsstøttende aktiviteter. Det var en spent gjeng som møtte vår veileder Ida da startskuddet for satsningen gikk, denne torsdagen. Gjennom en intensiv uke har en gruppe på syv tilegnet seg kompetanse om verktøy og metodikk for å øke læringsutbyttet til elevene gjennom læringsstøttende aktiviteter.

Bakgrunnen for satsningen på iPad er brukerundersøkelsen som gjennomføres for alle aktivitetsskoler i Oslo. Aktivitetsskolen på Hasle ligger i toppsjiktet på de fleste områdene, men vi ser at det læringsstøttende arbeidet vi driver ikke er synlig nok for foreldrene. Vi ser også at bredden i aktivitetstilbudet kan styrkes, forteller leder for AKS på Hasle skole, Knut Lampe. Implementering av iPad og metodikken Rikt innfører har derfor som mål å styrke nettopp de læringsstøttende aktivitetene, styrke barnas faglige utvikling, samt synliggjøre sammenheng og samarbeid med skolen. Dette er med andre ord et ambisiøst prosjekt, men Knut er bestemt på at de skal klare å hevde seg i toppen også her.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

På siste kursdag hadde vi en gjennomgang av de umiddelbare gevinstene vi har realisert, i løpet av bare en liten, men intensiv uke. Følgende punkter ble trukket fram:

  • Organisering av de ulike aktivitetene blir lettere, samtidig som den faglige sammenhengen blir tydeligere.
  • De store variasjonsmulighetene styrker arbeidet med sosiale ferdigheter, ettersom man kan jobbe i store og små grupper og ikke minst dele mye.
  • Samtlige av de grunnleggende ferdighetene styrkes gjennom arbeid på iPaden, og alle barna får utvikle sin muntlige ferdighet hver eneste dag.
  • Barna får være kreative og leke seg til læring!

Vi gleder oss til å følge gjengen på Aktivitetsskolen i sin videre utvikling, og har tro på at de kommer til å nå sine ambisjoner i løpet av kort tid.

Brukerundersøkelsen kan du finne på https://hasle.osloskolen.no/siteassets/aks/brukerunder/hasle-bruker.pdf

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.