Kreativiteten blomstret  på 6. trinn på Karuss skole i Kristiansand i uke 6. Høyt læringstrykk og mye produksjon preget de tre dagene med elevene.

Oppstartsuka med RIKT startet med opplæring av lærerne i to dager. Fokus lå på det pedagogiske, og hvordan man kan bruke iPad for å øke elevenes læring. Den virkelige praktiske tilnærmingen fikk lærerne på sin egen skole sammen med elever og RIKTs konsulent.

– Vi ser at variasjonen iPad’en legger til rette for, gjør at dette treffer flere elever. Vi finner flere og nye innfallsvinkler. Dette gjør at vi får et større spekter for læring, fortalte lærerne. Det treffer alle nivåer, og alle får fine og ryddige resultater. Det blir også flere muligheter for variert repetisjon, i form av ulike app’er. På den måten er det enklere å motivere elevene for repetisjon.

Lærerne trekker også frem at mange elever klarer seg uten hjelp. Dette frigjør tid til de elevene som trenger støtte eller ekstra utfordringer.

Den umiddelbare responsen, blant annet ved å dele med hverandre ved hjelp av projektor, er viktig. Forskning viser også at rask respons gir stor effekt.

Andre gevinster lærerne trekker frem er blant annet visualisering, bruk av flere sanser og at det er enkelt å forbedre arbeider.

I tillegg kommenterte lærerne at elevene skriver overraskende fort på iPad’en. Dessuten lærer de hverandre, de er engasjerte og aktive, og de produserer mye!

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Skrim ungdomsskole på Kongsberg, Bjelland oppvekstsenter i Marnadal, 6 skoler i Kristiansand (herunder Karuss), Moe skole i Sandefjord, Konnerud skole i Drammen og Hauger skole i Bærum. I fjor hørte vi at […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.