Åpner i nytt vindu (YouTube)

Dette er en kort video som gikk rett i hjertet! Så enkelt og overbevisende kan det gjøres. Nesten uten ord ser man hvordan dagens klasserom kan være, og hvorfor. Vitamininnsprøytning for alle som brenner for endring i skolen!

 

3 replies
 1. Eldar Skjørten
  Eldar Skjørten says:

  Sitter her og leser gjennom flere av dine gode blogginnlegg – supert! Flott også at du engasjerer deg og deler mange tips både til bruk av tekonologi generelt og til skolebruk.
  Men med din sterke anbefaling av denne videoen trår du feil. Vel kan det hende disse elevene, et el.a. sted i verden opplever skolen som litt 1911’ish. Kanskje gjør noen elever i Norge også det. Men alle som har satt sin fot i mer enn ett klasserom i 2011 vet at det skjer stor utvikling i både pedagogikk og organisering, ikke minst de siste 10 årene. Norsk skole har bl.a. vært svært opptatt av samarbeidslæring (som poengteres i videoen). (I dag er det skolepolitiske trykket sterkt i retning av en mer individualisert skole.)
  Vi ligger dessverre langt etter der vi gjerne skulle vært mht bruk av teknologi. Det må vi gjøre noe med så langt rammene gir oss anledning til det. Din blogg er en fin støtte i den anledning. Men bilder som gir et forvrengt bilde av dagens skole, eller i beste fall passer best i en annen del av verden, har ingen konstruktiv funksjon i debattene. Videoen du viser til er et fint elevarbeid

  Svar
 2. Eldar Skjørten
  Eldar Skjørten says:

  …ooops – kom ved en feil til å trykke «submit» – forrige kommentar fortsetter her:
  Videoen du viser til er et fint elevarbeid, men i fht norsk skole generelt bygger den på feil premisser.
  Og de som vil vite mer om norsk skole i dag bør be om å få besøke en. Vi finnes overalt, så det er ikke lang vei. Kontakt meg gjerne for et skolebesøk… 🙂

  Svar
 3. Erling
  Erling says:

  @Eldar Skjørten
  Supert med engasjert tilbakemelding fra deg. Det er klart at det er store forskjeller mellom skoler og også innenfor skoler. Det vet alle vi som har vært rundt på mange skoler. Og det har selvsagt vært stor utvikling i pedagogikk bl.a. grunnet mye god forskning. Men det er også et fakta i følge Senteret for IKT i utdanningen (Monitor) at den vanligste formen for bruk av IKT på skoler fortsatt foregår på datarom! Her rapporteres det om STORE utfordringer knyttet til bruk, så som ventetider på 15-20 min før alle elever er logget på. Elever som løper til datarommet for å sikre seg best mulig PC, osv. Dessverre etter så mange år med data i skolen, preges fortsatt skolenorge av manglende strategi rundt bruk av digitale verktøy i undervisningen – fortsatt i følge Monitor.
  Videoen viser selvsagt ikke den perfekte skolehverdag, det ville være naivt å hevde. Men den peker på noen tanker som jeg tror er nyttig å ha i bakhodet når en jobber med utforming av klassen.
  Selve formen på undervisningen har kanskje ikke endret seg så mye de siste 100 år. Men som en rektor sa – det viser jo bare hvor effektiv den er.

  Det er så mye mer å hente ut av de investeringene som er gjort på IKT i skolen. Men det krever bl.a. at vi er villige til å tenke utenfor rammene.

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.