, ,

Hvordan få mobilt Internett til iPad via iPhone

Det er enkelt å dele Internet (Hotspot)

Dersom du har iPad uten SIM (GSM) er det ikke noe problem å få tilgang til mobilt Internett dersom du har en iPhone. Men dette krever at du har oppdatert din iPhone med en av de siste oppdateringene (fungerer fra iOS 4.3). Her står det beskrevet hvordan du enkelt oppdaterer din iPad. For å kunne dele Internett fra din iPhone går du til innstillinger. Tredje valg fra toppen heter «Delt Internett», du får da opp bildet som du ser til høyre. Første gang du bruker dette må du oppgi et passord som du vil at de andre enhetene skal bruke for å kunne koble seg til. Det er greit å passe på at det er forholdsvis sikkert, du ønsker ikke å betale for andres bruk…? Du kan på denne måten dele Internett med inntil 5 andre enheter, enten via Wi-Fi, Bluetooth eller USB. For at du ikke skal tømme batteriet for raskt vil iPhone automatisk skru av delt internett når det ikke er i bruk. Jeg har erfaring fra at når dette skjer må jeg inn i oppsettet for å få det på igjen – skru av Delt Internett og så på igjen, da starter det opp på nytt. Men dette regner jeg med er en bug som sikkert løses ved framtidig oppdatering av iOS. Du kan på denne måten dele Internett både med andre telefoner og PC. En ting til mens du er inne i innstillinger. For å få god hastighet på Internett er det smart å sette telefonen til 3G. Fra åpningsbildet på innstillinger må du skrolle litt ned på skjermen, velg Generelt > Nettverk > Aktiver 3G. Så framt dekningen i området du er i tillater det, har du nå god hastighet på Internett. Det er smart å skru av 3G etterpå siden 3G er mer strømkrevende og du tømmer batteriet mye fortere – kanskje med så mye som 20% – selv om mobilen bare er i stand by.

Neste stepp er å gå inn på din iPad, innstilliger. Her trykker du på nest øverste, der det står Wi-Fi. Du får nå opp en liste over de nettverk som er tilgjengelige, deriblant din iPhone. Se bildet til høyre. Velg denne, skriv inn passordet og du er på nett. Så enkelt er det!

Dersom du lurer på hvor mye det koster å ha mobilt internett kan du se nederst i denne posten.

En liten kommentar til slutt. Man har lenge kunnet bruke iPhone som modem til f.eks PC både via Bluetooth og USB. Det som er nytt nå er Wi-Fi tilknytning mot iPad.

God fornøyelse!

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] ta kontakt med kundeservice på nummer 222. Jeg hadde planlagt å bruke kortet i min iPhone og så dele Internett med alle i familien. Men det viste seg ikke å være mulig. Deling er skrudd av fra operatøren på forhåndsbetalte […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.