, , , , ,

I natt ble Pages, Keynote og Numbers enda bedre!

En av nyhetene er at nå fungerer Pages også på iPhone!

HERLIG!
Da jeg skjønte dette kastet jeg meg over for å teste ut, hva er nytt? Det ble litt vel sent før jeg kom meg i seng! Tre av de beste applikasjonene for iPad er nå blitt gjort tilgjengelige for iPhone. Har du allerede kjøpt dem til iPad så er det bare å laste ned uten ekstra kostnad til din iPhone. Dermed var det ikke annet å gjøre enn å laste ned for å teste. Det første jeg gjorde var å koble meg opp mot skyen for å konstatere at jepp – her har jeg full tilgang til alle mine dokumenter. De lastet ned som en drøm!
Åpning av dokumentet på min iPhone var, ehh søtt..? Det var en liten miniatyr av et kjent dokument, og jeg kunne ikke annet enn å smile. Men etter det som jeg kan se er ALLE funksjoner til stede – akkurat som på iPad. Det eneste er at du ikke kan tilte iPhonen og få dokumentet i breddeformat, og det er forståelig nok liten som skjermen er. Autozoom er lagt inn for iPhone slik at når du begynner å skrive zoomes det du holder på med. Bra, ellers hadd det blitt tungvint med all manuelle zooming.

Endelig er mapper tilgjengelig!

Keynote kjører kun i landskapsmodus. Snedig å få presentasjonen sin på den lille skjermen! Her er det mulighet for å bygge opp fra bunnen, men så smått som alt er blir det en ganske møysommelig jobb. Så selv om du kan, kommer du derfor neppe til å gjøre annet enn å redigere presentasjoner som du allerede har laget på iPaden. Og vise den. Men så utrolig praktisk å ha alt tilgjengelig i lomma når du måtte trenge det! Jeg kunne jo ikke dy meg og måtte teste om jeg kunne kjøre mot projektor, men her ble jeg skuffet. Men dette legger klart føringer for noe av det som kommer i neste versjon av iPhone – oppgradert prosessor som vil kunne levere høy nok oppløsning. Da snakker vi  løsning!
Den neste nyheten er mapper! Jeg har før kritisert Pages i min stortest for at det blir rotete nå man ikke kan samle dokumenter i mapper, nå er funksjonen endelig på plass! Dette gjelder for alle tre appene. Tro sitt eget konsept har Apple gjort det slik at du trykker og holder på dokumentet til det begynner å skjelve. Så er det bare å dra et oppå et annet, og vips så ligger begge i samme mappe. Mappa kan du nå gi navn. Synd bare at man ikke kan plassere mappene i den rekkefølgen en vil. Jeg har ikke hatt tid til å sjekke hvor mange dokumenter som går i mappa, men dette er uansett et stort og kjærkomment framskritt!

Formatering av tekst har blitt enkelt!

Neste framskritt er at formatering av tekst har blitt enklere. De mest brukte funksjonene som font, størrelse, fet, kursivert, understreket, tekstjustering (venstre- høyre marg)  og tabulator ligger nå i øverste rad. Som det var inntil nå måtte du foreta mange trykk for å nå disse funksjonene. Men dette gjelder kun for Pages.

Det har kommet noen små nyheter som flere dokumentmaler, topptekst/bunntekst, små tilpasninger på lister osv. I Keynote er det noen småting som er nytt i animasjoner.

Her har det ikke skjedd noen revolusjon, men et par viktige oppdateringer som har gjort 3 suverene programmer enda bedre! Dersom du ikke har dem er det ikke noe å tenke på. Prisen er kr 55 per applikasjon og du får virkelig valuta for pengene!

For å lese test av Pages.
For å lese om hvordan du kan lage presentasjoner i Keynote.

Har jeg oversett noe av nyhetene så er det fint om du kan skrive det i en kommentar under! Andre kommentarer og spørsmål er også velkomne!

2 replies
 1. tjellol
  tjellol says:

  Herlig med en mappefunksjon, den har jeg savnet. Hvilken skyløsning bruker dere? Jeg ønsker en god løsning som kan erstatte Dropdav for privat bruk. Da er det enkelt å åpne/lagre dokumenter direkte fra Pages ol.

  Svar
 2. Erling
  Erling says:

  @tjellol
  På vår filserver som står opp mot et AD (Active Directory) har vi gitt hver av brukerne sitt område. Her har administrator mulighet til å legge inn begrensninger på f.eks størrelse pr bruker. Jeg ønsker ikke å komme så mye nærmere inn på dette ettersom det er noe som vi tilbyr som betalt tjeneste. Men for skoler er dette interessant ettersom server kan stå på skolen. I skoletiden vil mesteparten av trafikken holdes internt i LAN med redusert båndbreddekrav mot Internett, og god respons. Man har selvsagt også tilgang utenfra med kryptert forbindelse. Løsningen er svært praktisk og man når filene sine fra PC/Mac, iPad og smartphone.
  Beklager om jeg høres litt kip ut som ikke vil dele mer om dette, men vi har lagt ned utrolig mye arbeid for å komme dit vi er i dag. Og vi er nødt til å tenke på hvor vi skal hente inntekter fra.
  Dersom det kniper for deg kan jeg alltids gi deg plass på vår server inntil dere kommer opp med egen løsning.

  Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.