Stamsund, 6 sept 2011

Så var det lærernes tur til å bruke iPad foran klassen.

Jeg hadde hatt regien første dag, men nå var det lærerne sin tur til å prøve seg. Alle hadde brukt mange timer på iPaden, og det begynte å sitte i fingrene. Men å stille seg opp foran klassen med verktøyet ville bli annerledes. Vi hadde på forhånd gått gjennom lærigsopplegget og det var godt forberedt. Men det er selvsagt spennende første gang man stiller seg opp foran klassen med den nye dingsen. Vil teknologien fungere, husker man hvor man skal trykke? Men teknoligien er enkel, og det fungerer like godt hver gang. Uansett stod jeg parat til å steppe inn dersom det skulle dukke opp plutselige utfordringer eller komme vriene spørsmål.

Alt satt som et skudd!

Samfunnsfag var på timeplanen med oppstart av et større prosjekt om demokrati og valg. Mange fag vil bli trukket inn ettersom elevene skal lage sine egne partier, lage reklamefilm og drive valgkamp før meningsmålinger og valg runder det hele av. Nå, i innledningen til prosjektet fikk elevene beskjed om å notere ned de stikkord de kom på rund demokrati og diktatur. Ta opp Pages hører jeg læreren si – ooops, det hadde ikke jeg gjennomgått med klassen ennå. Men de satte i gang, overskrift, midtstilling og fonter kom på plass i en fei, sammen med stikkord. Framme i klasserommet fylltes lerrettet med stikkord etterhvert som elevene leste opp det de hadde notert. Så fortsatte det med bilder av Storting og Regjering og alt som hører med til vårt styresett. Jeg fikk gleden av å avslutte dobbelttimen med en quiz – høy stemning etter som de fikk sammenlikne egne svar mot fasiten.

Her jobbes det med Albert Einstein. Alt på et brett, både kilde og skrivebok!

På slutten av dagen fikk elevene jobbe i par for å forberede presentasjon av en forsker. Store Norske Leksikon og Wikipedia ble konfrontert, bilder klippet inn og tekst bearbeidet.

Jeg måtte spørre noen av elevene om hvordan det var å jobbe på iPaden – de strålende øynene fortalte egentlig alt – helt topp!

Jeg rakk heldigvis å slappe av et par timer før jeg skulle i ilden igjen på ettermiddagen. Rådmann, kommunalsjef og en rekke lærere hadde benket seg i skolens aula. Disse første dagene hadde både elever og lærere hadde fortalt nok til å skru opp forventningene til denne presentasjonen. Etter beste evne satte jeg iPaden inn i en pedagogisk ramme, delte fra mine erfaringer både her på skolen og andre steder og viste hva man kunne bruke iPaden til. Men det beste er jo å teste selv, så de frammøtte fikk oppgaver underveis som de skulle løse på iPadene. Og det skortet ikke på engasjement! Skal jeg konkludere etter det som ble sagt i denne forsamlingen tror jeg at mange vil åpne sine julegaver lenge før julaften i år.

Dag 1
Dag 3

Og du, dersom du liker denne posten så trykk på «like» øverst i denne posten. Det hjelper andre til å finne fram.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.