Metodevariasjon øker takket være et utall av verktøy sammen med godt tilpasset metodikk

Metodevariasjon øker takket være et utall av verktøy sammen med godt tilpasset metodikk

2015 har så langt vært et travelt år for Rikt. De to første månedene dette året leverer vi prosjekter til 14 skoler! I tillegg til oppfølging av en rekke skoler levert i 2014 og en rekke barnehager. Gjennom flere år har vi utviklet den metodikken og tilnærmingen til skolene som gjør at de allerede første uke rapporterer om store endringer i sin tilnærming til læringsarbeidet. Deretter holder vi fokus på skolene over tid slik at endringene får tid til å sette seg. Vi er nøye på at vår tilnærming bygger på prinsipper fra både 21. århundres ferdigheter, og det som forskning viser gir økt læring. Derfor står vurdering for læring, klasseledelse i teknologitette klasserom, læringsstrategier og dybdelæring svært sentralt i vårt arbeid.

Gevinster
3-6 måneder etter prosjektstart får skolene et tilbud om å ta vår elev- og lærerundersøkelse. Vi har samlet tall fra hele landet, og så langt er det ca 1000 elever og 130 lærere fra samarbeidende skoler som har svart. Noen av resultatene ser du presentert under. Disse tallene baserer seg på hva elever svarer. De har blitt stilt overfor påstander hvor de skal oppgi grad av enighet. Eksempel er: Nå etter at vi begynte å bruke iPader jobber vi på flere forskjellige måter enn før.
Det er gledelig at det er god sammenheng mellom svarene til elever og lærere.  Tallene viser tydelig at satsningene har hatt stor verdi for de skolene som har gjennomført prosjekter med Rikt. En rekke av de faktorene som forskning peker på gir økt læring er det gledelig å se blir etablert i disse skolene. Ta gjerne kontakt om du ønsker å få bedre innsikt i tallmaterialet slik at vi kan avtale et møte.
Det er verdt å bemerke at tallene baserer seg utelukkende på skoler som har gjennomført Rikts prosjekter og kan derfor ikke ansees valide i andre sammenhenger.

Besøk til din skole/kommune
Vi har stadige møter med enkeltskoler og kommuner for å se på både hva som er mulig å oppnå og hva som skal til for å nå målene. I slike møter gjennomgår vi en rekke erfaringstall og ser på viktige suksessfaktorer. Det er trygt for deg å vite at du snakker med Norges mest erfarne på feltet.

Rikt skyter fart
Rikt teller i dag 10 medarbeidere og er kanskje Norges største kompetansepartner innen digital skoleutvikling. Alle våre veiledere er pedagogisk utdannet og har mange års erfaring med klasseledelse. Fra 2015 har vi også 2 tidligere skoleledere i staben slik at vi står enda bedre rustet i arbeidet med skoleutvikling.

 

Rikts leveranser jan-feb 2015:

Aust-Agder:
Årnes skole, Lyngdal

Oppland:
Kringsjå skole, Lillehammer
Søre Ål skole, Lillehammer
Vingar skole, Lillehammer
Buvollen skole, Lillehammer

Nordland:
Vik skole, Sømna
Berg skole, Sømna

Vestfold:
Elihu skole: Tønsberg

Hedmark:
Skotterud skole, Eidskog
Magnor skole, Eidskog
Brandval skole, Kongsberg

Buskerud:
Skoger skole, Drammen
Vestbygda skole, Drammen
Aronsløkka skole, Drammen

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.