, ,

– En ny vår på Saltveit skole

På Saltveit skole er både lærere og elever i gang med å bruke iPad. Prosjektet startet opp i mars, og rektor Helge Hansson melder om god stemning og mye produksjon av læring.
Saltveit skole er en trivelig plass i utkanten av Haugesund. Skolen har dyktige klasseledere, og elever som trives godt. En nylig undersøkelse viser at det er 0 % mobbing. Nå har det også skjedd en eksplosjon i læring. Rektor forteller om en ny vår etter at skolen og RIKT inngikk et samarbeid med hverandre.

Startskuddet på iPad-prosjektet gikk i slutten av mars. Vi startet med fem dager hvor vi reflekterte om hvordan elevene kan bruke iPad som læringsmiddel – for å oppnå økt læring. For både elever og lærere var det viktig at det tekniske ikke skulle stå i veien for det faglige.

– Gitt hele skolen et løft

Rektor, Helge Hansson, er svært fornøyd med utbytte så langt. Her kan du høre ham i intervju med Radio102, Haugesund.

«Lærerne sier at denne kursrekka er den nyttigste de har hatt i Haugesund kommune. Den har gitt hele skolen et løft. Saltveit har ikke sett på iPad som et digitalt prosjekt. For oss er det opplæring i forbedret undervisning og læring, der iPad og apper er redskap for å nå målet.»

Å innføre iPad som læringsmiddel på skolen krever mer enn bare teknisk innsikt i apper. RIKT har gjennomført mange prosjekter tidligere der fokuset er på den didaktiske tilnærmingen. Erfaringen deler vi med lærerne. For oss er det også viktig å styrke det som allerede er etablert i skolene.

«Saltveit skole har arbeidet med klasseledelse/læringsledelse i flere år. Lærerne har god struktur på undervisningen. Mål er godt innarbeidet. Vår nye utfordring er å planlegge undervisningsforløp med gode og tydelige kriterier,» forteller Hansson, før han legger til:

«Bruk av iPad frigjør tid til lærer slik at hver enkelt elev kan følges opp tettere med tilbake – og fremovermelding. Vi bruker den motivasjon som iPad gir, til å gi bedre vurdering for læring.»

Vi gleder oss til videre samarbeid med Saltveit skole!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.