, , ,

iPad på Follo barne og ungdomsskole – Tommel opp!

I løpet av våren har lærere og elever på Follo barne og ungdomsskole fått opplæring av RIKT i hvordan bruke iPad i læringsarbeidet. Follo barne og ungdomsskole er en spesialskole for elever som har behov for spesielt tilrettelagt undervisning. I opplæringen har vi da hatt fokus på hvordan vi kan bruke iPad i undervisning for å øke læringsutbyttet og styrke den tilpassede opplæringen til hver enkelt elev. RIKT har også gjennomført undervisning i en klasse på barneskolen og en på ungdomsskolen, fordelt på tre dager.

I forkant av undervisningen hadde lærerne to dager med opplæring i bruken av iPad i læringsarbeidet av RIKT. Undervisningsoppleggene for elevene de tre neste dagene ble lagd i samarbeid med lærerne og konsulenten. Det var konsulenten som modellerte og gjennomførte undervisningen, mens de andre lærerne var gode og trygge ressurser for elevene i læringsprosessen.

Sammen med elevene lagde vi tankekart, skrev bøker og animerte eventyr. Det ble skrevet, satt inn bilder, lagt til lyd og film i ulike apper. Elevene fulgte godt med og var engasjerte i hele læringsprosessen. Samtidig kjente de på følelsen av mestring ved å få til arbeid, som de tydelig var veldig stolte av. Skaperevnen blomstret ved at elevene lagde hvert sitt produkt ut ifra sine egne forutsetninger, noe som gjenspeiler seg i at elevarbeidene har blitt veldig forskjellige.

Noen av gevinstene som vi har sett i løpet av denne opplæringen er det gode fokuset på læring som elevene har. Elevene skriver mer/produserer mer, elevenes kreativitet øker og de er mer motiverte for å jobbe. De er engasjerte i undervisningen og vil gjerne vise de andre i klassen hva de har lagd. Med god oppfølging fra læreren ser vi allerede nå hvilke muligheter iPaden gir for elevene. For en herlig gjeng med elever!

Tommel opp for Follo barne og ungdomsskole –
Elevenes utviklingsmuligheter er i sentrum!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.