Jeg har i dag hatt samtale med UDIR vedr mail som har gått til landets skoler om bruk av «nettbrett» på nasjonale prøver. Dette er spesielt aktuelt ettersom vi jo tidligere har refert til møte med UDIR om dette temaet. Tidligere har de bekreftet at både eksamen og nasjonale prøver er klart til bruk på brett så som f.eks iPad.
Derfor var mail datert 6 juni en overraskelse ikke bare for oss, men for en rekke kommuner og skoler rundt i landet. Det har vært prekært å få samtaler med UDIR for å få oversikt over hva som er situasjonen.

Problemet oppstår i et par av oppgavene hvor det skal fargelegges. Her er presisjonsnivået på touchbaserte enheter ikke høyt nok i forhold til oppgaven. Det er med andre ord bare en del av prøven som berøres.
I følge Stangeland (teknisk direktør) har dette problemet høy fokus og man vil i denne uken se videre på hva som kan og skal gjøres. Man er fullt klar over i UDIR at touchbaserte digitale læremidler er i full fart på vei inn i skolen, og de har et høyt fokus på at dette stiller nye krav til gjennnomføring av bl.a. disse prøvene.

Så langt er jeg fornøyd med det svaret jeg har fått fra UDIR om temaet ettersom jeg ser den fokusen som de har på problemstillingen. Spørsmålet nå tror jeg først og fremst blir om de rekker å få tilrettelagt disse få oppgavene til høstens prøver. Stangeland presiserte at det ikke er noe i veien for å gjennomføre prøvene med brett bortsett fra de nevnte unøyaktighetene.

Jeg har ny samtale med UDIR på slutten av denne uken og det vil komme oppdatert informasjon her i løpet av torsdag eller fredag kveld.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.