Du har nok sett meldingen når du har koblet din iPad (eller iPhone) til iTunes på din PC eller Mac. Ny oppdatering tilgjengelig. Men er det noen vits?
Det er absolutt viktig å gjøre dette! Med jevne mellomrom legger Apple nye funksjoner til operativsystemet (iOS), og disse funksjonene får du bare ved å oppdatere. Med oppdateringene kommer også endringer som ikke synes. Noen av disse gir økt stabilitet, andre at din iPad/ iPhone fungerer mer effektivt, noe som gjør den raskere og kan gi økt batterilevetid.
Så er det en annen viktig grunn til at du bør koble enheten til din PC/Mac med jevne mellomrom. Backup! Koble til og velg synkroniser. Da overfører du automatisk en kopi av alle programmer og musikk som du har kjøpt på din enhet. Alle innstillinger i de forskjellige programmene følger med, samt bilder som du måtte ha på enheten. Skulle du være så uheldig å miste den, har du fortsatt innholdet. Eller når du er så heldig at du kjøper en ny kan du opprette det ”gamle” imaget på den nye enheten slik at oppsettet du er vant med følger med til den nye. Svært praktisk ettersom du sparer timer med kjedelig arbeid! Når du kobler en ny enhet til iTunes på PC/Mac får du spørsmålet om du ønsker å overføre det imaget som du har liggende fra forrige enhet. Sørg bare for at du har en helt fersk backup liggende.

Sånn gjør du det
Koble til din iPad/ iPhone med kabelen som fulgte med til PC eller Mac som du har installert iTunes på. Merk at det er ikke mulig å koble til andre enn den maskinen du brukte første gang. Dersom du må benytte ny maskin vil du måtte reinstallere alt innhold på din iPad/ iPhone. Enheten kommer opp i vinduet i venstre spalte. Trykk på den og så på ”synkroniser” nederst til høyre. Dette kan ta tid, opp til en halvtime dersom du har mye innhold og det er lenge siden du har synkronisert. Etter at den er ferdig har du en oppdatert backup.
For å sjekke om du har siste versjon av operativsystemet trykker du på ”Søk etter oppdateringer”. Dersom det er ny oppdatering tilgjengelig følger du bare instruksjonene og i løpet av ca 5 min er du ferdig.

Og du, med det samme vi er inne på det. Sørg også for at du har siste versjon av alle dine applikasjoner på din iPad. Dette er svært viktig ettersom det stadig kommer oppdateringer av programmene også. Disse har ofte store forbedringer med økt funksjonalitet. Trykk på App Store. Så velger du «Oppdatering» blant valgene nederst på skjermen, og deretter «Update All»

God fornøyelse!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.