, ,

Svarholt skole i Stamsund, verdens første?

Svarholt skole i Stamsund, verdens første med egen skyløsning for iPad?

Med egen skyløsning for elevenes iPader.
Det er en rekke skoler rundt i verden som har tatt i bruk iPad i større eller mindre prosjekter. Men det synes som en felles nevner for disse at de sliter med et godt og fleksibelt system for fillagring og -deling. For Svarholt skole i Stamsund, Lofoten er dette ikke noe problem.

Når elevene på 7. trinn kommer på mandag morgen og får sine iPader, vil de gjøre all fillagring fra sine enheter opp til skolens egen sky. På samme måte kan de laste ned filer. Så lenge elevene har tilgang til Internett, kan de benytte tjenesten, også hjemme. Dokumentene kan også nåes fra PC dersom det skulle være et behov. Det er selvsagt også lagt godt til rette for at elevene skal kunne dele dokumenter med hverandre.

Det har vært viktig for både oss som leverandør av tjenesten og skolen at skyløsningen står innenfor kommunens nettverk. Da har skole/kommune på egen hånd oversikt over drift. Dette letter også kravet til båndbredde mot Internett ettersom mye av trafikken kun vil gå på skolens lan. Det finnes en rekke «gratis» tjenester som Google, Dropbox osv, men felles for dem alle er at de ikke tilfredsstiller kravene til personvern. Nå kan skolen selv sikre at ikke personoppysninger kommer på avveie.

Husk å trykke «like» øverst i posten dersom du liker den. Det hjelper andre lesere å finne fram til det som er mest interessant.

2 replies
 1. Eva Rekkedal
  Eva Rekkedal says:

  Kunne du sagt noe mer om hvilken skyløsning skolen/kommunen bruker?
  Jeg er i ferd med å få en 3. klasse på iPad 1:1, trådløst nett i klasserommet, og er meget interessert i dette med skylagring.
  mvh EvaR

  Svar
  • Erling
   Erling says:

   Hei Eva!
   Dette er et produkt som vi (RIKT) tilbyr skolene. Det finnes forskjellige løsninger på det. En mulighet er at skolen leier plass på vår sky (les server med Internett tilgang), en annen at skolen har skyen stående lokalt eller på kommunen. Det enkleste og rimeligste vil for mange være å leie plass hos oss, med mindre man er i en større sammenheng, f.eks med 1:1 dekning på hele skolen og med noen hundre iPader.

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.