puffin-free-thumbnail

Puffin

Når skoler går over til digitale verktøy som benytter iOS merker de raskt at enkelte læringsressurser ikke er relansert i HTML5. Slike nettressurser krever ofte funksjonen Flash; en multimedial programvareplattform, for sitt dynamiske innhold. Flash viser tekst og vektorgrafikk og tillater strømming av lyd og bilde. Flash kan også registrere tastatur-, mikrofon- og kamerainput, men er lite effektiv sammenlignet med HTML5, og ikke kompatibel med iOS.

Ikke tvil, nettleseren Puffin gjør det mulig å benytte flashbaserte nettressurser, også på iPad!

DNA i kriminalsaker er et eksempel på en ressurs fra Nasjonalt senter for naturfag i opplæringen som krever Flash.  Når jeg forsøker å åpne siden i Safari får jeg følgende melding opp:

FullSizeRender

Åpner jeg samme nettside i Puffin blir innholdet tilgjengelig. Dette vil fungere på samtlige nettressurser som krever Flash, og vil være en grei løsning til ressursene gjøres tilgjengelige i HTML5.

IMG_1902

Puffin har, i likhet med Safari, muligheter for utskrift, søk på siden og deling av koblinger. Disse finner du ved å trykke på knappen med tre linjestykker nederst i vinduet. Bokmerker og logg ligger også i denne dialogboksen.

IMG_1906

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.